Ολλανδία: Πέρασαν οι περικοπές μισθών στην Αϊντχόφεν

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 19 Μαΐου 2020, 21:41
Ολλανδία: Πέρασαν οι περικοπές μισθών στην Αϊντχόφεν

Σε πλήρη συμφωνία με τη διοίκηση της Αϊντχόφεν για μειώσεις στις αποδοχές τους ήρθαν το μεσημέρι της Τρίτης (19/05) οι ποδοσφαιριστές της ολλανδικής ομάδας, «πατώντας» πάνω στις βασικές αρχές που είχαν οριοθετήσει το Σωματείο των Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών της Ολλανδίας (VVCS) με την Ένωση ιδιοκτητών των συλλόγων (FBO).

«Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας είχαν καταστήσει σαφές από την αρχή, πως κατανοούν απόλυτα τις ανάγκες και το "επείγον" της κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο σύλλογος» τόνισε μετά το deal με τους παίκτες, ο γενικός διευθυντής της PSV, Τουν Γκέρμπραντς συμπληρώνοντας πως «...θα ήθελα να τονίσω ότι πρόκειται για μια περίπλοκη κατάσταση. Δεν είναι διασκεδαστικό να κάνεις ένα τέτοιο αίτημα για μειώσεις προς τους παίκτες, αλλά το αποτέλεσμα και η στάση που κράτησαν δείχνει ότι υπάρχει κατανόηση. Όλοι στο κλαμπ λατρεύουμε την ενότητα και την κοινή διάθεση που υπάρχει απ’ όλα τα μέλη της PSV».

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, η FBO και η VVCS, είχαν φτάσει σε συμφωνία για συλλογικές μειώσεις των απολαβών των παικτών στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Όσο πιο υψηλές ήταν οι απολαβές, τόσο θα ανέβαινε και το ποσοστό της μείωσης, το οποίο ξεκινούσε από 2,5% και μπορούσε να φτάσει το ανώτερο έως και το 20%.

Ο δε αρχηγός της Αϊντχόφεν, Ντενζέλ Νταμφράις εκφράστηκε με μεγάλη περηφάνια για τη συμφωνία των παικτών της PSV με τη διοίκηση του συλλόγου: «Αυτό που έπρεπε να γίνει ήταν απολύτως ξεκάθαρο. Είναι μια εξαιρετικά πολύπλοκη κατάσταση στην οποία ζούμε. Και οι παίκτες καταλαβαίνουμε πως πρέπει να σκεφτούμε μαζί το πώς θα την ξεπεράσουμε. Πιστεύαμε ότι ήταν ζωτικής σημασίας να υποστηρίξουν όλοι αυτό το γκρουπ και το πετύχαμε. Στα αποδυτήριά μας υπάρχει ενότητα κι κοινή σκέψη κι αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα που υπάρχει. Είμαι περήφανος που είχαν αίσιο τέλος οι συζητήσεις μας με τη διοίκηση» τόνισε ο «κάπτεν» της ολλανδικής ομάδας και κατέληξε:

«Είναι υπέροχο να βλέπουμε πως παρά την αβεβαιότητα, υπάρχει μεγάλη αφοσίωση στο κλαμπ μας κι αυτό είναι πολύ ξεχωριστό. Ως εκ τούτου, δηλώσαμε στο διοικητικό συμβούλιο ότι θα θέλαμε να καταβάλουμε ακόμη μεγαλύτερες προσπάθειες για να αποδείξουμε ότι κι εμείς σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο. Φυσικά εμείς είμαστε εδώ, κυρίως, για να παίξουμε ποδόσφαιρο, αλλά συνειδητοποιούμε ότι σε αυτήν την κατάσταση μπορούν να μας ζητηθούν περισσότερα».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Μαΐου 2020, 21:45