Η Πορτογαλία δυσκολεύτηκε απέναντι στην «οικοδέσποινα» Ουγγαρία, ωστόσο επικράτησε 3-0 με γκολ του Γκερέιρο στο 84’, εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ρονάλντο στο 87’ και πλασέ του Πορτογάλου σούπερ σταρ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Οι Ούγγροι που παρουσιάστηκαν μαχητικοί και άγχωσαν τους Ίβηρες είδαν το γκολ που πέτυχαν με το σκορ στο 0-0 να ακυρώνεται ως οφσάιντ.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με το πέναλτι-γκολ που πέτυχε στο 87΄ του αγώνα της Πορτογαλίας με την Ουγγαρία, στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στον 6ο όμιλο της τελικής φάσης του Euro 2020, έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα με 10 γκολ, ξεπερνώντας τον Μισέλ Πλατινί που είχε 9. Στις καθυστερήσεις με το δεύτερο προσωπικό του γκολ ο CR7 «σφράγισε» τη μεγάλη έτσι όπως εξελίχθηκε νίκη της Πορτογαλίας κάνοντας το 3-0!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, έγινε ο πρώτος παίκτης που λαμβάνει μέρος σε 5 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, ενώ έγινε και ο πρώτος που έφτασε τις 39 συμμετοχές σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις (Euro και Μουντιάλ), ξεπερνώντας τον Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ (38).

Ήταν η πρώτη νίκη για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος σε πρεμιέρα μεγάλης διοργάνωσης από το 2008 και το 2-0 επί της Τουρκίας (ακολούθησαν πέντε ματς με δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες).

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπροστά σε 61.000 οπαδούς που είχαν κατακλύσει την «Πούσκας Αρένα» η Ουγγαρία αποδείχθηκε πάρα πολύ σκληρό καρύδι και θα μπορούσε, ιδιαίτερα στο β΄ ημίχρονο, να είχε κάνει τη ζημιά στους Ίβηρες, που είχαν μεν την εδαφική υπεροχή αλλά ήταν ακίνδυνοι επιθετικά.

Στο ποδόσφαιρο, όμως, χρειάζεται και η τύχη κι αυτή την φορά ήταν με το μέρος του δυνατού. Στο 81΄ οι Μαγυάροι σκόραραν με τον Σεν, γκολ που δε μέτρησε μετά την εξέταση της φάσης στο VAR (ο σκόρερ των γηπεδούχων είχε ξεκινήσει από θέση οφσάιντ), τρία λεπτά μετά από το σουτ του Γκερέιρο η μπάλα βρήκε στο πόδι του Όρμπαν, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0 της Πορτογαλίας.

Οι Ούγγροι κατέρρευσαν μετά το γκολ. Στο 87΄ ο Κριστιάνο Ρονάλντο με πέναλτι «έγραψε» το 2-0 (το κέρδισε ο Αντρέ Σίλβα), ενώ ο ίδιος παίκτης στις καθυστερήσεις (90΄+2) διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Η Πορτογαλία διατήρησε το αήττητο απέναντι στην Ουγγαρία (σε 14 ματς έχει 10 νίκες και 4 ισοπαλίες), ενώ στην τρίτη μάχη των δύο ομάδων σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης οι Ίβηρες χαμογέλασαν για 2η φορά μετά το 3-1 στο Μουντιάλ του 1966 (στο Euro 2016 είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με 3-3.)

Ουγγαρία – Πορτογαλία 0-2 (ΑΝΤ1)

Γκολ: 84′ Γκερέιρο, 87′ πεν., 90’+2 Ρονάλντο

 

 

 

Κίτρινες κάρτες: Όρμπαν – Ντίας

Κόκκινες κάρτες:

Ουγγαρία: Γκουλάτσι, Μπότκα, Όρμπαν, Ατ. Σάλαϊ, Νάγκι, Λόβρεντσιτς, Κλάινχαϊσλερ (78′ Σίγκερ), Σάφερ (65′ Νέγκο), Φιόλα (89′ Βάργκα), Αντ. Σάλαϊ, Ρ. Σάλαϊ (77′ Σεν).

Πορτογαλία: Ρούι Πατρίσιο, Σεμέδο, Ντίας, Πέπε, Γκερέιρο, Ντανίλο, Καρβάλιο (81′ Σάντσες), Φερνάντες (89′ Μουτίνιο), Ρονάλντο, Ζότα (81′ Α. Σίλβα), Μπ. Σίλβα (71′ Φ. Σίλβα).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης