Η English Football League (EFL), διοργανώτρια των πρωταθλημάτων από τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της Αγγλίας και κάτω, αποφάσισε την Τετάρτη (18/11) να επιτρέψει τις πέντε αλλαγές στα πρωταθλήματα από την Championship, έως τη League Two (4η κατηγορία), ανεβάζοντας την «πίεση» προς την Premier League για να ακολουθήσει το ίδιο μονοπάτι.

Οι σύλλογοι της Championship θα είναι σε θέση να εντάξουν 20 παίκτες στο φύλλο αγώνος, ενώ η League One και η League Two θα έχουν επτά αλλαγές στον πάγκο, αντί για τις πέντε που υπήρχαν μέχρι σήμερα, ανέφερε η EFL σε δήλωση της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκεκριμένη απόφαση αυξάνει δεδομένα πλέον την πίεση στην Premier League, το μοναδικό από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που ψήφισε τον περασμένο Αύγουστο για την επιστροφή στο καθεστώς των τριών αλλαγών, παρά το γεγονός ότι χρονοδιάγραμμα έγινε ακόμη πιο πιεστικό λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και του Euro που θα πρέπει να διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2021.

Η απότομη αύξηση του αριθμού των τραυματισμών στο αγγλικό πρωτάθλημα οδήγησε τους προπονητές της Λίβερπουλ Γιούργκεν Κλοπ και της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, να ζητήσουν την αλλαγή του κανονισμού κατά τη διάρκεια της σεζόν. Αντίστοιχη θέση πήρε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αγγλίας Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ μετά τον προ ημερών αγώνα με το Βέλγιο.

Στη συγκεκριμένη αλλαγή ωστόσο, αντιτίθενται οι μικρότεροι σύλλογοι της Premier League που θεωρούν ότι αυτό το μέτρο ευνοεί μεγάλους συλλόγους, που έχουν και μεγαλύτερα ρόστερ. Ήδη το θέμα έχει τεθεί δύο φορές σε ψηφοφορία εντός της Premier League (απαιτούνται 14 από τις 20 ομάδες για να περάσουν οι πέντε αλλαγές), ωστόσο και τις δύο απορρίφθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης