Οι παίκτριες διασφαλίζουν δικαιώματα μητρότητάς τους με τους νέους κανονισμούς της FIFA, όπως ανακοίνωσε η παγκόσμια ομοσπονδία. Μέτρα που στοχεύουν στην «προστασία των γυναικών πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον τοκετό».

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, θα επιτρέπεται στις παίκτριες να απολαμβάνουν τουλάχιστον 14 εβδομάδες άδειας μητρότητας, ενώ θα καταβάλλονται στα δύο τρίτα του βασικού μισθού, αφήνοντας πάντως τις ομοσπονδίες να επιβάλλουν πιο συμφέρουσες προϋποθέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ιδέα είναι να προστατέψουμε τις παίκτριες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την γέννηση του παιδιού. Ο σύλλογος θα είναι υποχρεωμένος να επανασυνδέσει τις παίκτριες και να τους παράσχει όλη την απαραίτητη ιατρική υποστήριξη», εξήγησε η FIFA, σε μια εποχή που το γυναικείο ποδόσφαιρο βρίσκεται σε άνθηση.

Οποιοσδήποτε σύλλογος καταγγέλλει τη σύμβαση εργασίας με έναν παίκτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα πρέπει να πληρώσει αποζημίωση και πρόστιμο και ενδέχεται να αποτραπεί η πρόσληψη νέων παικτών για ένα χρόνο.

Οι νέοι κανόνες θεωρούνται ως ένα άλλο βήμα προς τον επαγγελματισμό στο γυναικείο ποδόσφαιρο και αναμένεται να εγκριθούν κατά την επόμενη σύνοδο του Συμβουλίου της FIFA, τον Δεκέμβριο, και να τεθούν σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης