H ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Βραζιλίας τίμησε σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην πόλη του Ρίο ντε Τζανέιρο, στον Ρονάλντο, τον Ριβάλντο, τον Καφού και τους υπόλοιπους παίκτες που έφτασαν στην κατάκτηση του 5ου παγκόσμιου τίτλου για τη «Σελεσάο», στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002 στην Νότια Κορέα και την Ιαπωνία. Μία επέτειο που συμπλήρωσε 20 χρόνια.

Ήταν 30 Ιουνίου 2002, όταν η Βραζιλία, νίκησε με σκορ 2-0 την Γερμανία στη Γιοκοχάμα (Ιαπωνία), με δύο γκολ του Ρονάλντο (67’,79’).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχουν πολλές αναμνήσεις. Η πορεία μου από τον τραυματισμό, με εκείνο το όνειρο να παίξω ξανά στο Κύπελλο, να φτάσω εκεί και να είμαι πρώτος σκόρερ, να είμαι πρωταθλητής…», είπε το «φαινόμενο».

Ο Ριβάλντο θυμήθηκε επίσης σήμερα ότι ο δρόμος προς την Κορέα και την Ιαπωνία δεν ήταν εύκολος: «Προκριθήκαμε στο τελευταίο παιχνίδι με τη Βενεζουέλα. Κατά καιρούς δεχθήκαμε έντονη κριτική από τον Τύπο και τους οπαδούς, αλλά όλα πήγαν πολύ καλά στο τέλος», είπε ο διάσημος Βραζιλιάνος, ο οποίος αγωνίστηκε και στην Ελλάδα με τις φανέλες του Ολυμπιακού (2004-07) και της ΑΕΚ (2007-08).

«Η Βραζιλία είναι στο σωστό δρόμο και είναι φαβορί για αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, πιστεύω στους παίκτες που είναι εκεί. Ο προπονητής καλεί τους καλύτερους και νομίζω ότι έχει τα πάντα για να είναι ξανά πρωταθλήτρια», διαβεβαίωσε ο Ριβάλντο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης