Η Ουαλία πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη με 2-0 απέναντι στην Τουρκία στο Μπακού και έφτασε τους 4 βαθμούς στον πρώτο όμιλο, που της δίνει… αέρα για την πρόκριση στους «16» του Euro 2020. Το σκορ άνοιξε στο 42’ ο Άαρον Ράμσεϊ, ενώ στο 61’ ο Γκάρεθ Μπέιλ αστόχησε σε πέναλτι. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο τέλος του αγώνα ο Ρόμπερτς.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ουαλία ήταν εκείνη που έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς μόλις στο 6ο λεπτό, όταν από μπαλιά του Ντέιβις, ο Ράμσεϊ βρέθηκε σε θέση βολής, απέφυγε τον Αϊχάν, αλλά το πλασέ του δεν κατάφερε να νικήσει τον Τσακίρ.

Στο 10’ ο Γιλμάζ σούταρε πάνω σε σώμα αντιπάλου με την μπάλα να φεύγει δίπλα απ’ το δοκάρι, ενώ στο 24’ από καταπληκτική κάθετη μπαλιά του Μπέιλ στον Ράμσεϊ, ο μέσος της Ουαλίας πλάσαρε πολύ ψηλά άουτ.

Η τρίτη τελική προσπάθεια του Ράμσεϊ ήταν και η… φαρμακερή, καθώς μετά την εξαιρετική «σκαφτή» μπαλιά του Μπέιλ, ο μέσος της Γιουβέντους «κατέβασε» τη μπάλα με το στήθος και πλάσαρε έξοχα με τη μία στη γωνία του Τσακίρ κάνοντας το 1-0 για τους Ουαλούς και σημειώνοντας το 17ο τέρμα του με την Εθνική Ομάδα της Ουαλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο η Τουρκία βγήκε στο γήπεδο με μεγαλύτερη επιθετικότητα, παίρνοντας σημαντική βοήθεια απ’ την είσοδο των Γιαζιτσί και Ντεμιράλ. Μετά από ένα σουτ του Μπέιλ στο 52’ που πέρασε πάνω απ’ τα δοκάρια, οι Τούρκοι έχασαν απίστευτη ευκαιρία με τον Μπουράκ Γιλμάζ, ο οποίος απ’ τα τρία μέτρα πλάσαρε απελπιστικά πάνω απ’ τα δοκάρια του Γουόρντ.

Στο 60’ ο Μπέιλ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του απ’ τον Τσελίκ, το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο ίδιος ένα λεπτό μετά, όμως το χτύπημά του ήταν κάκιστο, με την μπάλα να φεύγει πολύ πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι του Τσακίρ.

Η Τουρκία συνέχισε να… σφυροκοπά την περιοχή της Ουαλίας με τους Γιλμάζ, Τσαλχάνογλου και Ουντέρ, όμως η άμυνα των Βρετανών ήταν αποτελεσματική κι άντεξε την πίεση που της ασκήθηκε από το 70’ και μετά. Καθοριστικό ρόλο στη νίκη των Ουαλών έπαιξε βεβαίως και η καταπληκτική απόκρουση του Γουόρντ, στην καρφωτή κεφαλιά του Ντεμιράλ στο 87ο λεπτό, που στέρησε απ’ τους Τούρκους το γκολ της ισοφάρισης.

Στον αντίποδα, το συγκρότημα του Ρομπ Πέιτζ, αφού έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Μπέιλ και Μουρ στις καθυστερήσεις, έφτασε και σε δεύτερο γκολ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ρόμπερτς και ήδη τσεκάρει… εισιτήρια για τους «16».

Τουρκία – Ουαλία 0-2 (ΑΝΤ1)

Γκολ: 42′ Ράμσεϊ, 90’+5 Ρόμπερτς

 

 

61′ έχασε πέναλτι ο Μπέιλ

 

Κίτρινες κάρτες: Ντέιβις, Μέφαμ – Γιλμάζ, Τσαλχάνογλου

Κόκκινες κάρτες:

Τουρκία: Τσακίρ, Τσελίκ, Αϊχάν, Σογιουντσού, Μεράς (73′ Μουλντούρ), Γιοκουσλού (46′ Ντεμιράλ), Τουφάν (46′ Γιαζιτσί), Κάραμαν (75′ Ντερβίσογλου), Τσαλχάνογλου, Ουντέρ (83′ Καχβετσί), Γιλμάζ.

Ουαλία: Γουόρντ, Ρόμπερτς, Μέφαμ, Ρόντον, Ντέιβις, Άλεν (73′ Αμπαντού), Μόρελ, Μπέιλ, Ράμσεϊ (85′ Γουίλσον), Τζέιμς (90’+3 Γουίλιαμς),  Μουρ.

1ος όμιλος

Ομάδα Αγώνες Βαθμοί Γκολ
Ουαλία 2 4 3-1
Ιταλία 1 3 3-0
Ελβετία 1 1 1-1
Τουρκία 2 0 0-5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης