Ρεπορτάζ: Ανδρέας Αθανασούλης

Φωτογραφίες/Βίντεο: Χάρης Γκίκας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα της γειτονιάς, το ερασιτεχνικό σωματείο και το τοπικό ποδόσφαιρο εν γένει αποτελούν την πρώτη και πιο άμεση επαφή των νέων με τον αθλητισμό. Στα τοπικά της Αθήνας χιλιάδες παιδιά καθημερινά έρχονται σε επαφή με τη «στρογγυλή θεά», κοινωνικοποιούνται, αθλούνται και χαίρονται το όμορφο παιχνίδι με τους φίλους τους.

Ο Απόλλων Χαλανδρίου είναι μία από τις πολλές ομάδες της ΕΠΣ Αθηνών που προσφέρουν στα νέα παιδιά τη δυνατότητα να αθληθούν, να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στο πιο δημοφιλές άθλημα και να κερδίσουν σωματική και ψυχική υγεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πίσω από το Νομισματοκοπείο στη Μεσογείων, στις εγκαταστάσεις της ομάδας, μας περίμενε ο προπονητής του Απόλλωνα Χρήστος Βλάχος, ο οποίος σήμερα ανανέωσε την συνεργασία του και θα παραμείνει στο πάγκο για άλλη μία σεζόν. Πρόκειται για έναν άνθρωπο γέννημα-θρέμμα του ποδοσφαίρου, ο οποίος μετά την καριέρα που έτρεξε σαν έφηβος υπερασπιζόμενος την εστία του Άρη Χολαργού, συνεχίζει να ασχολείται με τον χώρο.

Από το νευραλγικό και ιδιαίτερο πόστο του προπονητή ο Χρήστος μας έδωσε μία γεύση από το τοπικό πρωτάθλημα. Μίλησε για το… άρωμα και το ρομαντισμό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, εξήγησε ότι η δουλειά που γίνεται σε αυτό το επίπεδο είναι πολυδιάστατη και πολυεπίπεδη και τόνισε ότι ο σκοπός είναι η ευχαρίστηση και όχι η προετοιμασία των ποδοσφαιριστών για να μεταβούν στο επαγγελματικό επίπεδο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη δύσκολη εποχή του κορωνοϊού και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες της γειτονιάς. Όπως τόνισε όμως το μεράκι, η καλή διάθεση και η έντονη αγάπη για το άθλημα είναι τα προαπαιτούμενα για τη γιορτή στην οποία συμμετέχουν όλοι.  

Στις γειτονιές της Αθήνας συνεχίζει να χτυπά η καρδιά του ποδοσφαίρου. Τα τοπικά πρωταθλήματα και οι «μικρές» ομάδες δίνουν χρώμα στα μεσημέρια του σαββατοκύριακου, προσφέρουν διέξοδο στα νέα παιδιά και περηφάνια στις συνοικίες τους.

Το αληθινό ποδόσφαιρο είναι εδώ:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης