Ένα υγιεινό περίπατο πραγματοποίησε στο «Αθανάσιος Διάκος» ο Παναιτωλικός που επιβλήθηκε με 3-1 της ουραγού και υποβιβασμένης Λαμίας, για την 9η αγωνιστική των πλέι – άουτ της Super League σε ένα ματς καθαρά διαδικαστικής σημασίας, αλλά με πολλές ευκαιρίες εκατέρωθεν και πλούσιο θέαμα. Οι Αγρινιώτες, που είχαν δύο δοκάρια -το ένα με χαμένο πέναλτι- , είδαν το έργο τους να διευκολύνεται απίστευτα, από τη στιγμή που η γηπεδούχος Λαμία έμεινε με δέκα παίκτες εξαιτίας των -σωστών- αποβολών με απευθείας κόκκινες των Αθανασακόπουλου στο 52’και  Βιτλή στο 62′.

Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους, στάθηκαν πολύ καλά μέχρι το σημείο των αποβολών, είχαν δοκάρι στο 13′ αλλά και γκολ στο 35′ με τον κορυφαίο παίκτη τους τον Βλαχομήτρο, που σκόραρε για έκτη και τελευταία φορά φέτος, αφού δεν θα αγωνιστεί λόγω καρτών στο φινάλε των πλέι -άουτ.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δυναμικά το παιχνίδι, με τη γηπεδούχο Λαμία να φθάνει πρώτη κοντά στο γκολ στο 13′ όταν ο Ντεντάκης έκανε τη σέντρα από τη δεξιά πλευρά και ο Βλαχομήτρος με κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων. Η απάντηση του Παναιτωλικού ήταν άμεση και ήρθε τρία λεπτά αργότερα (16′) όταν ο Φακούντο Πέρες με μονοκόμματο σουτ έξω από την περιοχή μετά από λάθος πάσα αντίπαλου αμυντικού έγραψε το 0-1. Δευτερόλεπτα νωρίτερα, (15′) ο  Λαχούντ βρέθηκε απέναντι στον Κόστιτς, τον προσπέρασε, αλλά το σουτ του πέρασε παράλληλα με την εστία.

Η ισοφάριση για τη Λαμία ήρθε στο 35′ όταν από την πάσα του Σόρια ο Βλαχομήτρος βρέθηκε φάτσα με την εστία του Παρδαλού και τον πλάσαρε με τη μία, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα (1-1).

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι έφθασαν κοντά στο γκολ, καθώς η κεφαλιά του Σουρλή πέρασε μόλις άουτ.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες (52′) λόγω αποβολής του Αθανασακόπουλου για επικίνδυνο μαρκάρισμα από πίσω στον Λαχούντ. Ένα λεπτό αργότερα (53′) ο Παναιτωλικός ισοφάρισε τα δοκάρια με σουτ εκτός περιοχής του Κοντούρη.

Η Λαμία έμεινε με εννέα παίκτες στο 62′, λόγω της αποβολής του Βιτλή που ανέτρεψε εντός περιοχής τον Μπακάκη. Το καταλογισθέν πέναλτι δεν κατάφερε να μετατρέψει σε γκολ ο Πέρες στο 65′  καθώς στην εκτέλεση σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Κόστιτς.

Έχοντας ξεκάθαρο αριθμητικό πλεονέκτημα στον αγωνιστικό χώρο, ο Παναιτωλικός έφθασε στο 68′ σε δεύτερο γκολ, με τον νεοεισελθόντα Μπακάκη να αξιοποιεί με κεφαλιά τη σέντρα του Ρόα ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 1-2.

Το τρίτο γκολ για τον Παναιτωλικό, ήρθε στο 76′ με τον Μπακάκη να βγάζει την ασίστ στον Αποστολόπουλο, ο οποίος με πλάσαρε, με την μπάλα να φεύγει από τα χέρια του Κόστιτς και να καταλήγει στα δίχτυα του (1-3).

Τα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Παναιτωλικό να σημειώνει με άνεση την πιο ευρεία φετινή εκτός έδρας νίκη του.

Τα στιγμιότυπα και τα γκολ του αγώνα

Τα γκολ: 35′ Βλαχομήτρος, – 16′ Πέρες, 68′ Ρόα, 76′ Αποστολόπουλος

Δοκάρια: 13′ Βλαχομήτρος – 53΄Κοντούρης, 65′ Πέρες

Κίτρινες: 14′ Τσιμπόλα, 45’+ Γκοτζαμανίδης, 52′ Ρινγκ, 81′ Βλαχομήτρος, 86’Ιμπάνιεθ – 12′ Κοντούρης, 56′ Γαλιάτσος, 85′ Μπακάκης

Κόκκινες: 52′ Αθανασακόπουλος, 62′ Βιτλής

Διαιτητές: Ζαμπαλάς, Λιόντος – Σπυρόπουλος

Λαμία (Θ. Στάικος): Κόστιτς, Βιτλής, Ντεντάκης, Γκοτζαμανίδης, Σόρια, Χαντάκιας, (33′ λ.τρ. Ρινγκ),  Σουρλής, (90′ Γυφτομήτρος), Τσιμπόλα, (46′ Δοϊρανλής), Αθανασακόπουλος, Ιμπάνιεθ, (88′ Τερεζίου), Βλαχομήτρος (88′ Λέικ).

Παναιτωλικός (Γ. Πετράκης): Παρδαλός, (46′ λ.τρ. Τσάβες), Γαλιάτσος, (58′ Μπακάκης), Παντελάκης, Στάγιτς, Αποστολόπουλος, Κοντούρης, (67′ Λιάβας), Πέρες, Αγαπάκης, Νικολάου, (58′ Σιέλης),  Ρόα, Λαχούντ (67′ Μαϊντέβατς).

Οι δηλώσεις των προπονητών

Μετά το τέλος του αγώνα οι δύο προπονητές έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Γιάννης Πετράκης: «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα όπως κάνουμε κάθε Κυριακή. Θα δούμε αν θα είμαι και του χρόνου στον Παναιτωλικό. Δεν μου αρέσει να λέω από πριν κάτι, ότι είναι να γίνει θα ανακοινωθεί».

Θανάσης Στάικος: «Είναι ιδιαίτερες οι στιγμές. Η Λαμία θα πρέπει να είναι περήφανη για όσα έχει καταφέρει τόσα χρόνια. Θα θέλαμε το σημερινό παιχνίδι να είναι διαφορετικό. Μέχρι την πρώτη αποβολή πατούσαμε καλά, αλλά μετά είχαμε δύο αποβολές και δυσκόλεψε το έργο. Έχουμε μια αγωνιστική ακόμα για να τελειώσουμε ομαλά το πρωτάθλημα».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης