Ο Κάρλος Κορμπεράν παρουσιάστηκε κι επίσημα την Τετάρτη από τον Ολυμπιακό, με τον Ισπανό τεχνικό να χαρακτηρίζει μεγάλη ευκαιρία για την καριέρα του την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των Πειραιωτών.

H παρουσίαση του νέου προπονητή των πρωταθλητών Ελλάδας προηγήθηκε της συνέντευξης Τύπου του Ισπανού για την πρώτη αναμέτρηση με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη (22:00, Cosmote Sport 1) στο «Γ. Καραϊσκάκης», για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πρώτη του γνωριμία με τους εκπροσώπους του Τύπου ο 39χρονος τεχνικός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη φιλοσοφία του, τονίζοντας ότι θέλει να βλέπει στο γήπεδο έναν Ολυμπιακό «κυρίαρχο και νικητή».

Τον 39χρονο προπονητή παρουσίασε στους δημοσιογράφους ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου, Κριστιάν Καρεμπέ, ο οποίος δήλωσε: «Κύριες και κύριοι, καλησπέρα σας. Σας παρουσιάζω τον νέο μας προπονητή, όπου ξεκινάει ένα νέο κεφάλαιο, έναν νεαρό και ταλαντούχο προπονητή.

Για αρχή θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πέδρο Μαρτίνς για όσα προσέφερε, αλλά και να παρουσιάσω τον Κάρλος Κορμπεράν που ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στον σύλλογο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μεριά του στην αρχική του τοποθέτηση ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού, ανέφερε: «Είναι τιμή να βρίσκομαι εδώ. Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός είναι από τα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης, έχω μεγάλη ευθύνη, μοιραζόμαστε τον ίδιο τρόπο που βλέπουμε το ποδόσφαιρο.

Το γνώριζα πριν αρχίσω την καριέρα μου. Έχουμε νοοτροπία νικητή και γι΄’ αυτό κάθομαι εδώ, έχουμε τις ίδιες φιλοδοξίες και στόχους. Είμαι έτοιμος να ξεκινήσω με το πρώτο παιχνίδι» ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο 39χρονος προπονητής.

Eν συνεχεία ο Ισπανός τεχνικός απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, αναφέροντας τα εξής:

Για την προπονητική του φιλοσοφία: «Θέλω να φέρω τον Ολυμπιακό στο επίπεδο που έχει αυτός ο σύλλογος. Οι μεγάλες ομάδες πρέπει να παίζουν με μία φιλοσοφία νικητή. Να κυριαρχούν στα παιχνίδια. Θέλουμε να είμαστε η ομάδα που κυριαρχεί, που πρωταγωνιστεί και που έχει πρωτοβουλία., να δείχνουμε ότι ξεκάθαρος στόχος μας είναι η νίκη. Και με τους μεγάλους παίκτες που έχουμε εδώ να πετύχουμε»

Για το σύστημα που παίζει και αν θα συνεχίσει με 4-3-3: «Κάθε ομάδα είναι διαφορετικό, γιατί οι προσδοκίες είναι διαφορετικές. Στην Χάντερσφιλντ φτάσαμε στο καλύτερο επίπεδο που μπορούσαμε. Την δεύτερη χρονιά είχαμε τρεις σχηματισμούς στην άμυνα και τέσσερις στην επίθεση. Όταν έχεις περισσότερες εναλλακτικές έχεις λύσεις και ευελιξία. Τώρα θέλω να επικεντρωθώ σε ένα στιλ. Σε μία καλή δυνατή βάση. Ένα σταθερό σχήμα»

Για τα συναισθήματα του που αναλαμβάνει τον Ολυμπιακό: «Το πρώτο που έχω στο μυαλό μου είναι να εκμεταλλευτώ τα θετικά από την περίοδο του κ. Μαρτίνς. Δεν έχουμε πολύ χρόνο για να αλλάξουμε το παιχνίδι. Αύριο θα είναι καθοριστικός παράγοντας το ψυχολογικό κομμάτι. Πρέπει να επηρεάσουμε το ψυχολογικό κομμάτι και να δώσουμε κίνητρο»

Για την γνώση που είχε για τον Ολυμπιακό πριν αναλάβει και τον χρόνο που χρειάζεται: «Παίζουμε αύριο με μία ανταγωνιστική ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό να δείξουμε πως μπορούμε ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις. Ξέρω πως έχουμε στη διάθεσή μας πολλούς παίκτες με τη σωστή νοοτροπία. Αύριο είναι η ευκαιρία μας να δείξουμε πως αξίζουμε σε αυτόν τον μεγάλο σύλλογο. Στο ποδόσφαιρο είναι σημαντικό να ξέρεις το που θα δουλέψεις και τους αντιπάλους. Είναι μία φανταστική πρόκληση».

Για τα μεταγραφικά: «Έχουμε πολύ σημαντικό παιχνίδι. Έχουμε το μυαλό μας στην προετοιμασία του με τους παίκτες που έχουμε. Πολλές φορές στο μέλλον θα σκεφτούμε για το μέλλον, τώρα να συγκεντρωθούμε στο παρόν».

Για τον ιδανικό τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του: «Το ιδανικό για μένα θα ήταν να βλέπω την ομάδα για 90 λεπτά να επιτίθεται και να δημιουργεί ευκαιρίες. Κάποιες φορές αυτό δεν είναι εύκολο, θα πρέπει να αμύνεσαι σε κάποια σημεία. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να είμαστε συμπαγείς στην άμυνα. Να βρούμε ισορροπία, να κερδίσουμε την μπάλα και να επιτεθούμε. Αν έχεις στο μυαλό σου τον έλεγχο του παιχνιδιού, χάνεις τη συγκέντρωσή σου να χάνεις ευκαιρία. Προτιμάω να βλέπω την ομάδα μου με την μπάλα, παρά χωρίς αυτήν»

Για την επαφή του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Μετά από δύο χρόνια στη Χάντερσφιλντ είχα σκοπό για διάλειμμα. Αλλά όταν βλέπεις το ενδιαφέρον μίας ομάδας όπως ο Ολυμπιακός, βλέπεις πως είναι μία ευκαιρία και σου δίνει κίνητρο να δώσεις τον χρόνο σου και να το ξανασκεφτείς. Το γεγονός ότι η ομάδα έχει την νοοτροπία του νικητή, είναι αυτό που του έδωσε το κίνητρο να δουλέψει στον Ολυμπιακό».

Για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον Ολυμπιακό: «Το πρώτο είναι εύκολο. Η αντίδραση της ομάδας, να δείξουμε ότι είμαστε ομάδα με νοοτροπία νικητή. Νομίζω αύριο το πιο σημαντικό είναι το κίνητρο και το συναισθηματικό κομμάτι».

Για την προπονητική καριέρα του που ξεκίνησε νωρίς: «Όταν ήμουν 18 ετών και ήμουν παίκτης είχα αρχίσει να νιώθω πως προτιμάω να είμαι προπονητής απ’ ότι παίκτης. Στα 23 μου σταμάτησα το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ξεκίνησα σε έναν μεγάλο σύλλογο όπως η Βιγιαρεάλ. Έχω πιο μεγάλο κίνητρο ως προπονητής από ότι ως παίκτης. Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με μεγάλους προπονητές όπως οι Πελεγκρίνι και Ερνέστο Βαλβέρδε. Εκείνο το διάστημα ο Γκουαρντιόλα πήγε τη Μπαρτσελόνα και άλλαξε το ποδόσφαιρο στον κόσμο. Επίσης η Εθνική Ισπανίας άρχισε να αλλάζει και να κατακτά το ποδόσφαιρο. Όλες αυτές οι ομάδες είχαν την επιτυχία με κοινό στοιχείο την κατοχή της μπάλας. Και έτσι στη συνέχεια είχα την ευκαιρία να δουλέψω με μεγάλους προπονητές όπως ο Μπιέλσα. Μετά από 2 χρόνια ήταν ένα σημείο αναφοράς». 

«Έχω καταλήξει για την ενδεκάδα»

Ο Κάρλος Κορμπεράν, αφού συστήθηκε στο κοινό του Ολυμπιακού, εν συνεχεία έδωσε την πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως τεχνικός των Πειραιωτών, που αφορούσε φυσικά για το ματς της Πέμπτης με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας στο Φάληρο.

Μεταξύ άλλων ο Ισπανός τόνισε ότι έχει καταλήξει στην ενδεκάδα, με την οποία θα παρατάξει την ομάδα του, ενώ αποκάλυψε ότι «θα κάνουμε δύο αλλαγές στη λίστα της UEFA».

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το κλειδί της αναμέτρησης με τη Σλόβαν: «Όπως είπα πριν, το συναισθηματικό και το ψυχολογικό κομμάτι είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Νομίζω πως αυτό που πρέπει να δείξουμε αύριο είναι ομαδικότητα. Να είμαστε ενωμένοι και μαζί με τους φανταστικούς μας φιλάθλους μας να τα καταφέρουμε. Είναι σημαντικό να δείξουμε πως έχουμε χαρακτήρα, πως είμαστε εδώ και να κατακτήσουμε τον στόχο μας. Φυσικά έχουμε δύο παιχνίδια για αυτό. Όμως αύριο είναι το πιο σημαντικό για εμάς».

Για την ενδεκάδα και τις τυχόν αλλαγές στη λίστα: «Θα κάνουμε δύο αλλαγές στη λίστα της UEFA. Μετά τις δοκιμές έχω καταλήξει στην αρχική ενδεκάδα για το αυριανό παιχνίδι. Έχουμε ακόμη μία προπόνηση και πολλά μπορούν να αλλάξουν. Μετά το τέλος της προπόνησης θα ανακοινωθούν οι αλλαγές».

Για το ενδεχόμενο έκπληξης με επιστροφές παικτών που είναι εκτός πλάνων: «Δεν ξέρω, δουλεύω με την ομάδα αυτές τις δύο μέρες. Θα αποφασίσω με τα δικά μου κριτήρια. Θα πάρω τις δικές μου αποφάσεις σχετικά με τους παίκτες».

Για τους παίκτες που δεν ήταν στις προπονήσεις: «Όλοι οι παίκτες που θα βρεθούν στη λίστα προπονούνται με την ομάδα».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης