Ο Ολυμπιακός έχασε την Τετάρτη από την Πόρτο, στην αυλαία των ομίλων του Champions League, αλλά δεν… χάθηκε, καθώς, παρά το αρνητικό αποτέλεσμα απέναντι στους Πορτογάλους, πέτυχε τον στόχο του.

Η ομάδα του Μαρτίνς έκανε κακή εμφάνιση και ηττήθηκε με 2-0 από τους «δράκους» στο «Γ. Καραϊσκάκης», εντούτοις η νίκη (3-0) της Μάντσεστερ Σίτι επί της Μαρσέιγ τη βοήθησε να τερματίσει στην τρίτη θέση του ομίλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα οι «ερυθρόλευκοι», υπερτερώντας στην ισοβαθμία των Γάλλων, χάρη στο εκτός έδρας γκολ του Καμαρά (σ.σ. οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στον όμιλο με τρεις βαθμούς από τις νίκες στα μεταξύ τους ματς), κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τους «32» του Εuropa League, δίνοντας έτσι συνέχεια στη φετινή ευρωπαϊκή τους πορεία.

Τα γκολ που χάρισαν τη νίκη στην ομάδα του Κονσεϊσάο, ο οποίος παρέταξε τους «δράκους» με πολλά νέα πρόσωπα, τα πέτυχαν ο Οτάβιο με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 10′ και ο Ουρίμπε στο 77′.

Με 10 παίκτες ολοκλήρωσε την αναμέτρηση ο Ολυμπιακός, λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Σεμέδο στο 79΄.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε το ματς για τον Ολυμπιακό, καθώς η ομάδα του Μαρτίνς βρέθηκε να κυνηγά από πολύ νωρίς στο σκορ την Πόρτο, η οποία πήρε το προβάδισμα με πέναλτι.

Στο 7ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Άντερσον έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι ενώ ήταν αφύλαχτος και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Σα. Ο επόπτης έδωσε οφσάιντ, με τη φάση να τσεκάρεται στο VAR για να διαπιστωθεί αν έχει κάνει νωρίτερα χέρι ο Χολέμπας.

Εντέλει πήγε και είδε τη φάση ο ίδιος ο Μπριχ, ο οποίος διέταξε η μπάλα να στηθεί στην… άσπρη βούλα, με τον Οτάβιο να νικά τον Ζοσέ Σα, ανοίγοντας το σκορ για τους Πορτογάλους.

 

Παρά τη ψυχρολουσία του 0-1,οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 15ο λεπτό «άγγιξαν» το γκολ της ισοφάρισης.

Μετά από εξαιρετική μπαλιά του Μπουχαλάκη, ο Μασούρας με υποδειγματικό κοντρόλ κατέβασε την μπάλα ενώ ήταν σε θέση τετ-α-τετ με τον Ντιόγκο Κόστα.

Ωστόσο το τελείωμα του διεθνούς άσου ήταν πολύ κακό, με την μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ντιόγκο Κόστα, στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία των Πειραιωτών στο παιχνίδι.

 

Με τις συνεχείς διακοπές στο ματς να αποτελούν τροχοπέδη στην προσπάθεια του Ολυμπιακού να απειλήσει και βλέποντας τη νεανική Πόρτο να κρατά με ευκολία το υπέρ της 1-0, ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να ανακατέψει την «τράπουλα».

Στο 35ο λεπτό ο Πορτογάλος επιστράτευσε τον Φορτούνη, ο οποίος, αν και προοριζόταν για βασικός, έμεινε στον πάγκο λόγω των ενοχλήσεων που είχε πριν το ματς.

Αυτό συνέβη κυρίως για προληπτικούς λόγους, ωστόσο η εξέλιξη του αγώνα δεν άφηνε πολλά περιθώρια στον προπονητή του Ολυμπιακού, ο οποίος τον έριξε στον αγωνιστικό χώρο αντί του Καμαρά.

Παρά την είσοδο του Φορτούνη, η ομάδα του Πειραιά συνέχισε να μοιάζει βραχυκυκλωμένη στον δημιουργικό τομέα, αδυνατούσε να απειλήσει από τον άξονα κι έτσι δεν μπορούσε να προβληματίσει τους Πορτογάλους, που από τη μεριά τους προσπαθούσαν να βρουν κάτι καλό στο ματς με αντεπιθέσεις.

Στα λεπτά που απέμειναν για το ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι, κι έτσι το 0-1 υπέρ των φιλοξενούμενων ήταν το σκορ του -φτωχού σε φάσεις και θέαμα- πρώτου μέρους.

Με ακόμα μία αλλαγή επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο για το β’ 45λεπτο ο Ολυμπιακός, καθώς ο Ραντζέλοβιτς πήρε τη θέση του Μασούρα, με τους Πειραιώτες να προσπαθούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να απειλήσουν, χωρίς όμως επιτυχία.

Μάλιστα στη μοναδική φάση που το πέτυχαν ο Ελ Αραμπί ήταν άστοχος, καθώς η μπάλα από το πλασέ του μέσα από την περιοχή στο 54′ πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ντιόγκο Κόστα.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας στη συνέχεια αύξησαν την πίεσή τους, ωστόσο το μοναδικό ευχάριστο για την ελληνική ομάδα ήταν το γκολ (1-0) που είχε πετύχει νωρίτερα η Σίτι απέναντι στη Μαρσέιγ, χάρη στο οποίο η… ζυγαριά της πρόκρισης στους «32» του Europa League άρχισε να γέρνει προς τη μεριά των «ερυθρόλευκων».

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να προσπαθεί να βρει το γκολ, σπασμωδικά όμως, ελπίζοντας ότι θα το πετύχει από στημένες φάσεις.

Εντούτοις, αντί να γίνει το 1-1, εντέλει το σκορ έγινε 2-0 υπέρ των «δράκων». Στο 77′, σε αντεπίθεση των Πορτογάλων μετά από γύρισμα του Ντίας, η κόντρα ευνόησε τον Ουρίμπε, ο οποίος σούταρε από το όριο της μεγάλης περιοχής, αναγκάζοντας τον Σα να μαζέψει και πάλι την μπάλα από τα δίχτυα του.

 

 

Πάντως η Σίτι φρόντισε να μετριάσει την πικρία των ανθρώπων του Ολυμπιακού. Κι αυτό γιατί με το δεύτερο γκολ της επί των Μασσαλών άνοιξε διάπλατα για το συγκρότημα του Μαρτίνς τον δρόμο της πρόκρισης στους «32» του Europa League.

Στα λεπτά που απέμεναν δεν άλλαξε κάτι στο φαληρικό γήπεδο, με τους Πειραιώτες να κατακτούν χάρη στη νίκη των «πολιτών» επί των Γάλλων (3-0) το εισιτήριο που οδηγεί στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, με την ελπίδα ότι εκεί θα παρουσιάσουν διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο.

Για να διακριθεί ο σύλλογος και να προχωρήσει στη διοργάνωση αλλά και για να πάρει η Ελλάδα πολύτιμους βαθμούς, στη μάχη που δίνει να μην… γκρεμιστεί από την 17η θέση στη βαθμολογία της UEFA.

Ολυμπιακός-Πόρτο 0-2

Γκολ: 10′ πεν. Οτάβιο (Πόρτο), 77′ Ουρίμπε (Πόρτο)

Κίτρινες: Νανού (Πόρτο), Φορτούνης (Ολυμπιακός), Σεμέδο (Oλυμπιακός), Ραφίνια (Ολυμπιακός),Λουίς Ντίας (Πόρτο)

Κόκκινες: 79′ Σεμέδο (Ολυμπιακός)

Ολυμπιακός: Σα, Ραφίνια, Σισέ, Σεμέδο, Χολέμπας, Εμβιλά, Καμαρά (35′ Φορτούνης), Μπουχαλάκης, Μασούρας 46′ Ραντζέλοβιτς), Βρουσάι (73′ Σουντανί), Ελ Αραμπί (81′ Μπα).

Πόρτο: Ντιόγκο Κόστα, Ντιόγκο Λέιτε, Ζαϊντού, Γκρούγιτς, Εμπεμπα, Μπαρό (63′ Ουρίμπε), Ζοάο Μάριο (71′ Κορόνα), Οτάβιο (79′ Σαρ), Φελίπε Άντερσον (63′ Ντίας), Νανού, Τόνι Μαρτίνες (79′ Εβανίλσον).

 

 

Η βαθμολογία του ομίλου

1. Σίτι 16 (13-1)

2. Πόρτο 13 (10-3)

3. Ολυμπιακός 3 (2-10)

4. Μαρσέιγ 3 (2-13)

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης