Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το εξ αναβολής ντέρμπι για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, καθώς ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι στην Τούμπα με σκορ 1-1. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προηγήθηκε στο 51’ με γκολ του Ίνγκασον, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν στο 77’ με τον Μπα. Οι δύο ομάδες είχαν και από ένα δοκάρι με τους Εμβιλά (14’, Ολυμπιακός) και Τζόλη (90’+3, ΠΑΟΚ).

Ο ΠΑΟΚ ως γηπεδούχος επιζητούσε μόνο στη νίκη αφού στόχος του ήταν να μειώσει την απόσταση από την κορυφή, ενώ ο Ολυμπιακός χωρίς άγχος αρκούνταν και στην ισοπαλία που του εξασφάλιζε την διαφορά των +10 βαθμών από τον αντίπαλο του και ταυτόχρονα διατηρούσε το αήττητο στην τρέχουσα σεζόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Μόλις στο 2′ ο Μουργκ βρέθηκε με την μπάλα απέναντι στην εστία του Σα, αλλά σπατάλησε την πρώτη καλή ευκαιρία με ένα άψυχο και άστοχο σουτ μετά από σέντρα του Γιαννούλη και κεφαλιά πάσα του Σβαμπ. Στο 13΄ο Ολυμπιακός έδειξε τα δόντια του με τριπλή μεγάλη ευκαιρία όταν δυο διαδοχικά σουτ του Εμβιλά αποκρούστηκαν από Πασχαλάκη και κάθετο δοκάρι και το τρίτο σουτ του Καμαρά έφυγε ελάχιστο άουτ.

Ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοση του μετά το τέταρτο και στο 20΄απευθείας φάουλ του Βαλμπουενά έδιωξε με γροθιές σε κόρνερ ο Πασχαλάκης. Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις ευκαιρίες στο 28′ όταν την κοντινή κεφαλιά του προωθημένου Ίνγκασον έδιωξε υπέροχα ο Σα, σε φάουλ που εκτέλεσε ο Βιεϊρίνια. Στο 36΄ο Φορτούνης εκτέλεσε απευθείας φάουλ στην γωνία της εστίας του Πασχαλάκη αλλά ο τελευταίος έκανε μεγάλη απόκρουση διώχνοντας σε κόρνερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει δυνατά στο δεύτερο μέρος όπου στο 50΄πήρε προβάδισμα. Από σέντρα του Ζίφκοβιτς ο Ουάρντα κέρδισε την κεφαλιά από τον Μπα, ο Σα απέκρουσε και στο ριμπάουντ ο Ίνγκασον έστειλε την πάλα στα δίχτυά του Ολυμπιακού για να ανοίξει το σκορ. Το γκολ αυτό έδωσε αέρα στον γηπεδούχο που πλησίασε σύντομα σε ένα δεύτερο γκολ όταν από φάουλ του Βιεϊρίνια ο Ισλανδός αμυντικός και πάλι, απείλησε με κεφαλιά.

Καλή ευκαιρία είχε ο ΠΑΟΚ επίσης και στο 70′ με δυνατό σουτ του Ουάρντα που έφυγε άουτ ενώ αμέσως από το ίδιο λεπτό ο Μάρτινς αντικατέστησε τον καταπονημένο Βαλμπουενά με τον Χασάν δίνοντας όγκο στην επίθεση του.

Ο Ολυμπιακός έγινε πιο επιθετικός με τον Χασάν και στο 77′ ισοφάρισε με κεφαλιά του Μπα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη.

Ο Γκαρσία άργησε να ενισχύσει την άμυνα του μολονότι ήταν σαφές που ο Ολυμπιακός θα επιτίθονταν. Αντίστροφα έκανε επιθετική αλλαγή με την είσοδο του Τζόλη. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων το φαρμακερό σουτ του Τζόλη βρήκε την συμβολή των δοκών του Σα κι έτσι έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ.

Η λήξη βρήκε τους δυο αντιπάλους ισόπαλους με 1-1 και με τον ΠΑΟΚ δυσαρεστημένο από το τελικό αποτέλεσμα αφού δεν κατάφερε να μειώσει την διαφορά του από την κορυφή και να καταρρίψει το φετινό αήττητο του αντιπάλου του.

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-1 (Novasports 1)

Γκολ: 51′ Ίνγκασον (ΠΑΟΚ), 77′ Μπα (Ολυμπιακός)

 

 

14′ δοκάρι ο Εμβιλά

 

90’+3 δοκάρι ο Τζόλης

 

Κίτρινες κάρτες: Κρμέντσικ, Πασχαλάκης, Ίνγκασον – Ραφίνια

Κόκκινες κάρτες:

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Ζίβκοβιτς, Ουάρντα, Μουργκ (83′ Τζόλης), Κρμέντσικ (69′ Σβιντέρσκι).

Στον πάγκο: Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Περέιρα, Τσιγκάρας, Νινούα, Λάμπρου.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Καμαρά, Βαλμπουενά (71′ Χασάν), Φορτούνης (82′ Μπουχαλάκης), Βρουσάι (62′ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (82′ Μασούρας).

Στον πάγκο: Κρίστινσον, Τιάγκο Σίλβα, Πέπε, Ντρέγκερ, Σισέ.

Οι καλύτερες στιγμές του ντέρμπι

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης