Το τελευταίο βήμα για να βρεθεί στους ομίλους του Champions League θα επιχειρήσει να κάνει απόψε (22:00, Cosmote Sport 1) ο Ολυμπιακός απέναντι στην Ομόνοια στη Λευκωσία, όπου θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τη νίκη (2-0) που πανηγύρισε πριν μία εβδομάδα στο Φάληρο.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας, θα επιδιώξει να βρεθεί για δεύτερη στη σειρά χρονιά στην κλήρωση των ομίλων της κορυφαίας διοργάνωσης, που θα γίνει για το απόγευμα της Πέμπτης (1/10) στη Νιόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με στόχο φυσικά τη δόξα, την επιβεβαίωση, τους βαθμούς για την Ελλάδα στην κατάταξη της UEFA αλλά και χρήματα στα ταμεία του.

Υπενθυμίζεται, ότι σε περίπτωση πρόκρισης, ο Ολυμπιακός θα βρεθεί στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση των ομίλων.

Η πιθανή ενδεκάδα των Πειραιωτών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Πέδρο Μαρτίνς θα παρατάξει με την παραδοσιακή συνταγή την ομάδα του για να πετύχει τον στόχο της.

Συγκεκριμένα, την «ερυθρόλευκη» εστία θα υπερασπιστεί ο Σα, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα και Χολέμπας.

Το δίδυμο στα χαφ θα είναι ο Καμαρά και ο Μπουχαλάκης, με τον Εμβιλά πιο μπροστά. Στα άκρα της επίθεσης θα αγωνιστούν οι Ραντζέλοβιτς και Βαλμπουενά, με σέντερ φορ τον Ελ Αραμπί.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Τζολάκης, Κρίστινσον, Σισέ, Παπαδόπουλος, Καφού, Μπρούνο, Φορτούνης, Μασούρας, Κάιπερς, Χασάν και Ελ Αραμπί.

Από την πλευρά της, η Ομόνοια αναμένεται να ξεκινήσει με τους Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λούφτνερ, Λανγκ, Λέσιακς, Βίτορ Γκόμες, Κουσουλός, Ασαντέ, Μπουτεάκ, Παπουλής και Σενέ.

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Αντόνιο Μιγκέλ Ματέου Λαόθ από την Ισπανία, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Ντέιβις, Παλομάρ και 4ο τον Μοντέρο. Στο VAR θα είναι ο Ερνάντεθ και βοηθός ο Μπενγκοετσέα.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η πρόκριση των «ερυθρόλευκων», όπως άλλωστε και των άλλων δύο ελληνικών ομάδων (ΠΑΟΚ και ΑΕΚ), είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τη βαθμολογία της χώρας μας στην UEFA και φυσικά για τους ίδιους τους συλλόγους.

Παίζει για 32 εκατ. ευρώ!

Σημαντική αναμφίβολα είναι και η οικονομική παράμετρος όσον αφορά στην πρόκριση, αφού σε περίπτωση που περάσει το εμπόδιο της Ομόνοιας, ανεξάρτητα με την πορεία του στον όμιλο, ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλισμένα περισσότερα από 32 εκατομμύρια ευρώ: 15.250.000 ευρώ για την είσοδό στους ομίλους, 15.512.000 ευρώ από την κατάταξη 10ετίας και τουλάχιστον 1.375.000 ευρώ από market pool, ποσό πσχεδόν θα διπλασιαστεί εάν ο ΠΑΟΚ δεν καταφέρει να προκριθεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ολυμπιακός έχει συνολικά έσοδα 256,5 εκατομμύρια ευρώ από την συμμετοχή του στο Champions League, τις τελευταίες 18 σεζόν της κορυφαίας διοργάνωσης, από το 2001 (έτος των πρώτων επίσημων στοιχείων στην ιστοσελίδα της UEFA), παρουσιάζοντας έσοδα κατά μέσο όρο 18,3 εκατ. ευρώ ανά σεζόν, σύμφωνα με την ιταλική ιστοσελίδα calcioefinanza (βασισμένη σε στοιχεία της UEFA), που ασχολείται με την οικονομία του ποδοσφαίρου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης