Σήκωσε… μανίκια ο νέος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Παπαδημητρίου, προκειμένου να αρχίσει να «τρέχει» όλα τα ανοικτά θέματα που αφορούν τόσο τα μεταγραφικά, όσο συνολικά το «πράσινο» ρόστερ της νέας περιόδου, έχοντας μιλήσει ήδη για όλα με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Η πρώτη «αποστολή» του 47χρονου τεχνικού διευθυντή θα είναι τα συμβόλαια που λήγουν, με το βάρος να πέφτει (άμεσα) στο θέμα του Δημήτρη Κουρμπέλη, ο οποίος μένει ελεύθερος στις 30 Ιουνίου. Ο Παπαδημητρίου θα είναι εκείνος που θα κάνει την τελική επαφή με την πλευρά του αρχηγού του Παναθηναϊκού έως το τέλος της εβδομάδας, καταθέτοντας την τελική πρόταση της διοίκησης του «τριφυλλιού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και είναι ξεκάθαρο πως το όλο θέμα δεν θα… τραβήξει για πολύ ακόμη χρονικά, καθώς μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει οριστική εξέλιξη, με πολλές πιθανότητες για οριστική συμφωνία και διατήρηση της κοινής πορείας των δύο πλευρών, απ’ την στιγμή που υπάρχει πολύ θετική διάθεση τόσο απ’ το κλαμπ, όσο κι απ’ τον 29χρονο αρχηγό του Παναθηναϊκού.

Προς παραμονή ο Σάρλια

Εξελίξεις θα υπάρξουν αντίστοιχα και με τα υπόλοιπα συμβόλαια παικτών της πρώτης ομάδας που μένουν ελεύθεροι στο τέλος Ιουνίου. Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή, ο Ζβόνιμιρ Σάρλια πιθανότατα θα παραμείνει στο ρόστερ του Παναθηναϊκού (με πρόταση για νέο διετές συμβόλαιο), έχοντας θετική εικόνα στα περισσότερα παιχνίδια όπου αγωνίστηκε φέτος, ιδίως στον β’ γύρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως εκ τούτου, ο Κροάτης οδεύει προς παραμονή ως επιλογή της πρώτης τετράδας των στόπερ, πίσω απ’ τους Μπαρτ Σένκεφελντ, Χόρντουρ Μάγκνουσον και τον (δεξιοπόδαρο) κεντρικό αμυντικό που θα αποκτηθεί το εφετινό καλοκαίρι. Την ίδια ώρα ο 21χρονος Γιώργος Σιδεράς θα «ανέβει» πλέον σταθερά στην πρώτη ομάδα (έπειτα από μία ικανοποιητική σεζόν με τον Παναθηναϊκό Β’) και να είναι μία επιπλέον επιλογή στο rotation της άμυνας.

Στον αντίποδα, όλα δείχνουν πως θα αποχωρήσει ο Αχιλλέας Πούγγουρας έπειτα από 5 χρόνια παρουσίας στον Παναθηναϊκό, καθώς την τελευταία διετία ήταν πλέον τελευταία επιλογή στο rotation των στόπερ, ενώ στα 27 του θέλει κι ο ίδιος να πάει πλέον σε μία άλλη ομάδα (πιθανότατα στο εξωτερικό) για να βρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Εν τω μεταξύ τίτλοι… τέλους θα πέσουν έπειτα από 3 χρόνια και με τον 33χρονο Φακούντο Σάντσες, το συμβόλαιο του οποίου δεν ανανεωθεί. Ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για μία συνολική «αναβάθμιση» της δεξιάς πλευράς του, με την απόκτηση βασικού δεξιού μπακ κι ο Αργεντινός οδεύει πλέον προς την κυπριακή ΑΕΚ Λάρνακας του Τσάβι Ρόκα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης