«Bόμβα» Δώνη: Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του αν δεν αλλάξουν κάποια πράγματα στον ΠΑΟ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020, 16:50
«Bόμβα» Δώνη: Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του αν δεν αλλάξουν κάποια πράγματα στον ΠΑΟ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν από τον πάγκο του Παναθηναϊκού αν δεν αλλάξουν κάποια πράγματα στο «τριφύλλι» άφησε, μιλώντας στη NOVA, ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος έκανε λόγο για πρόβλημα επικοινωνίας και στρατηγικής με τη διοίκηση της ομάδας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν είμαι εδώ για να ακολουθήσω τις επιλογές και τις ιδέες άλλων».

Με αφορμή ερώτηση για το ενδεχόμενο απόκτησης του Φραν Βέλεθ, ο προπονητής των «πράσινων» ανέφερε: «Επειδή εγώ δεν είμαι ένας επαγγελματίας που ήρθε για να βγάλει το ψωμί του στον Παναθηναϊκό και επειδή είμαι παιδί της ομάδας, θέλω να ενημερώνω τον κόσμο για κάποια πράγματα που αφορούν την ομάδα.

Αυτά τα δύο χρόνια έχουμε δουλέψει πολύ σκήρά για να μπει η ομάδα σε ένα σωστό δρόμο και να κοιτάξει πιο ψηλά. Όταν γίνονται λάθη στο παρελθόν, θα πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη μας να μην τα επαναλαμβάνουμε.

Οταν επαναλαμβάνονται, τότε η κατάσταση γίνεται χειρότερη. Σε όλα τα μεγάλα κλαμπ, οι ομάδες χτίζονται πάντα με βάση τα θέλω των προπονητών. Εγώ βρίσκομαι εδώ για να εκπαιδεύσω τους ποδοσφαιριστές για να βρεθούν σε ένα καλύτερο επίπεδο, δεν είμαι ούτε για να ακολουθήσω τις επιλογές, ούτε τις ιδέες των άλλων!

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να ζει απρόβλεπτες καταστάσεις, πρέπει να λειτουργεί μα βάση την εξέλιξή του. Δεν μπορώ να το προδικάσω τι θα γίνει στο τέλος, θα το δείξει ο χρόνος. 

Δεν αφορά στον Βέλεθ, αυτό που λεώ. Αφορά στον τρόπο λειτουργίας της ομάδας. Απλώς βρήκα πάτημα την ερώτηση για να πω αυτά που ζω στην ομάδα κι αυτή είναι μία προσωπική μου τοποθέτηση.

Η ομάδα θα πρέπει να χτίζεται με τα θέλω τα δικά μου και όχι άλλων. Το τι θα γίνει, θα φανεί μέχρι το τέλος της σεζόν. Το θέμα είναι διοικητικό, είναι η επικοινωνία και η συνεργασία με το διοικητικό κομμάτι. Δεν θα το κάνω προσωπικό με τον Τσάβι Ρόκα. 

Ο,τι είναι να γίνει θα γίνει με το τέλος της σεζόν. Δεν αφήνω ενδεχόμενο. Είμαι ξεκάθαρος. Αφορά την επικοινωνία του σταφ, με τη διοίκηση της ομάδας. Δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω, το βγάζω προς τα έξω γιατί ποτέ δεν κρύβομαι. Δεν ανοίγω καμία πόρτα απλά ενημερώνω. Θα φανεί αν είναι καμπανάκι. Αλλιώς η κάθε πλευρά πρέπει να κοιτάζει το μέλλον της».

 Και συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος: «Είμαι ξεκάθαρος και δεν θα επιτρέψω λάθη και την λάθος επικοινωνία του σταφ με τη διοίκηση.

Δεν έχω μιλήσει με κανένα ούτε με τους παίκτες γι’ αυτό. Δεν είμαι αρμόδιος να πω αν θα φέρει αναστάτωση το θέμα αυτό. Δεν θέλω να πω αν θα μιλήσω με τον κ. Αλαφούζο. Εγώ θα μείνω απερίσπαστος να πάω την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται. Μ’ έχει στεναχωρήσει πολύ η κατάσταση. Θα έλεγα ότι είναι κάτι μεταξύ προπονητή και διοίκησης. 

Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση αλλά πάντα υπάρχουν λύσεις. Αρκεί να θέλουν και οι δύο πλευρές. Το τελευταίο διάστημα έγιναν κάποια πολύ σοβαρά πράγματα που έχουν επίπτωση στην δουλειά μου και την ομάδα. Δεν ανοίγω καμία πόρτα απλά ενημερώνω. Θα φανεί αν είναι καμπανάκι. Αλλιώς η κάθε πλευρά πρέπει αν κοιτάζει το μέλλον της».

Διαφωνεί και με τους χειρισμούς στο θέμα της ανανέωσης του Βαγιαννίδη

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Βαγιαννίδη τόνισε: «Διαφωνώ και στην συγκεκριμένη διαχείριση και δεν αφορά τον μικρό. Είναι χαρά μου να βλέπω νέους με προοπτική με εξελίσσονται. Όπως ο Γιώργος αλλά και άλλα παιδιά. Το καταλαβαίνω για τον Τύπο αλλά στον τρόπο διαχείρισης της ομάδας εγώ διαφωνώ.

Δεν μπορεί μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός να εγγυάται συμμετοχές σε νέους. Είναι αδιανόητο. Κάποιος πρέπει να προσπαθεί και να κερδίζει τις συμμετοχές του. Αλλιώς να υπογράφαμε συμβόλαια με εγγυημένες συμμετοχές. Αυτό δεν γίνεται σε καμία μεγάλη ομάδα στον κόσμο. Αιτία του κακού είναι ο τρόπος λειτουργίας. Εγώ διαφωνώ. Είναι έλλειψη σεβασμού ίσως και προς το πρόσωπο μου θα έλεγα.

Εγώ πάντα μιλάω όπου κι αν είμαι με τον ιδιοκτήτη της ομάδας. Αυτό όμως αφορά τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας. Θα φανεί. Εγώ ανοίγω το θέμα για να είναι ξεκάθαρη η θέση μου. Πρέπει να προστατέψω τη δουλειά μου αλλά και την ομάδα. Δεν έχω πάρει οριστικές αποφάσεις απλά ήθελα ο κόσμος του Παναθηναϊκού να γνωρίζει ποια είναι τα δεδομένα». 

Αναφορικά με το ματς με τον Αστέρα είπε: Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο παρά τις απουσίες. Κάποια παιδιά που θα μπουν να παίξουν και να πιάσουν την ευκαιρία».

Για το τρόπαιο του Λιγκ Καπ στο βόλεϊ ανέφερε: «Είναι σημαντικό για την οικογένεια του ΠΑΟ να υπάρχουν επιτυχίες. Συγχαρητήρια στα παιδιά του βόλεϊ. Κάθε ομάδα που φέρνει τίτλους μας θυμίζει κι εμάς το παρελθόν. Μακάρι να φτάσουμε μι εμείς σ’ ένα σημείο να διεκδικούμε τίτλους».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020, 17:11