Στις λεπτομέρειες που έκαναν τη διαφορά υπέρ του Παναθηναϊκού στάθηκε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα στη συνέντευξη Τύπου, μετά το μεγάλο, κυριακάτικο (2/2) παιχνίδι του ΟΑΚΑ, που… βάφτηκε «πράσινο». Ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε πως το πρωτάθλημα έχει ακόμη πολύ δρόμο και δεν έχει κριθεί τίποτα και υπογράμμισε πως περιμένει την ομάδα του να «απαντήσει» την Τετάρτη (5/2) στο πρώτο ματς, για τα προημιτελικά του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα.

Ο Φερέιρα ρωτήθηκε αρχικά για το σχήμα που επέλεξε, αλλά δεν είχε αποδώσει τα αναμενόμενα κόντρα σε Λαμία και Βόλο, τονίζοντας: «Με τον ΟΦΗ έπαιξαν αυτοί και τα πήγαν καλά, οπότε αυτό το σκέλος της ερώτησης νομίζω ότι απαντήθηκε. Το δεύτερο είναι ότι τα ντέρμπι συνήθως κρίνονται στις λεπτομέρειες. Και πολλές φορές στη μάχη που γίνεται στο κέντρο. Ο αντίπαλος είχε Δώνη, Κουρμπέλη και Ζαχίντ και αυτή ήταν η λογική πίσω από τον σχηματισμό μας. Οι λεπτομέρειες είναι αυτός που θα κρίνουν το ματς, γιατί αν δούμε το παιχνίδι η πρώτη καθαρή ευκαιρία από ποιόν ήταν; Ποιος την έκανε; Ο ΠΑΟΚ. Εκεί κρίνονται αυτά τα παιχνίδια. Δεύτερη επίσης με τον Μαουρίσιο μέσα στην περιοχή του αντιπάλου. Ο αντίπαλος μας εκμεταλλεύτηκε τα λάθη που κάναμε κι εμείς ούτε τις ευκαιρίες μας ούτε και τα λάθη που έκανε ο αντίπαλός μας. Ήταν ισορροπημένο μέχρι το πέναλτι, ένα ματς που έπαιξαν και οι δύο ομάδες, που έχουν ξεκάθαρη ταυτότητα και προσπαθούν να την επιβάλλουν από την πρώτη στιγμή. Πράγματι ο αντίπαλο μας, σε γενικές γραμμές, ήταν καλύτερος. Το πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος, όχι σπριντ. Τους πόντους που αφήσαμε εδώ μπορούμε να τους κερδίσουμε αλλού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κουβέντα συνεχίστηκε γύρω από το αγωνιστικό/τακτικό σκέλος και την επιλογή του Πορτογάλου τεχνικού να καθιερώσει τον Μίσιτς ως επιτελικό πίσω από τον φορ: «Μετά από μια ήττα είναι εύκολο να κριτικάρουμε, αλλά εγώ ως προπονητής προσπαθώ να αναλύσω τον τρόπο με τον οποίο έρχονται τα γκολ που δεχόμαστε. Προσπαθώ να αναλύσω όλο το παιχνίδι κι αν κάπου υπήρχε τακτικό λάθος, ή δικό μου λάθος. Μακάρι να είχαμε δέκα ή 11 Μίσιτς, για την θέληση που έχει και το ότι δεν φοβάται, αμυντικά και επιθετικά, οπότε θεωρώ ότι είναι ένα σημείο αναφοράς για την ομάδα και παράδειγμα για τους υπόλοιπους. Δεν θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ προσαρμόστηκε. Δυστυχώς μιλάμε για κάποιες λεπτομέρειες που δεν εκμεταλλευθήκαμε εμείς αλλά ο αντίπαλος».

Για το αν επηρεάστηκε η ομάδα του με όσα έγιναν, εκτός γηπέδων όλη την εβδομάδα ο Φερέιρα υπογράμμισε: «Σίγουρα δεν βοηθάει. Από εκεί και πέρα, έχουμε τις δικές μας ευθύνες και η προσήλωσή μας πρέπει να είναι αποκλειστικά και μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι. Είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό, ανεξάρτητα τι συμβαίνει απέξω. Από όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ, προσπάθησα να δω όλα τα ματς που έκανε την περσινή σεζόν. Βλέπω μια απίστευτη δίψα να κερδίσουν τον πρωταθλητή. Αυτό πρέπει να βάλουμε στο μυαλό μας, ο κάθε αντίπαλός μας θέλει να μας κερδίσει. Θα πρέπει να το καταλάβουμε κι να ανταποκριθούμε με μεγαλύτερη θέληση. Αυτά που λέμε είναι γεγονότα. Αν ο Παναθηναϊκός αγωνιζόταν έτσι από την αρχή της σεζόν θα θεωρούσαμε ότι είναι από τους διεκδικητές του τίτλου. Είναι μια πραγματικά πολύ καλή ομάδα. Ένα από τα πράγματα που είδα είναι ότι φέτος όλοι θέλουν να κερδίσουν πολύ τον ΠΑΟΚ γιατί είναι ο πρωταθλητής».

Όσο για το ματς της Τετάρτης που ακολουθεί στο Κύπελλο; «Θεωρώ πως ναι, μπορούμε να το κάνουμε αυτό, να βγάλουμε… δίψα. Η ομάδα κέρδισε το νταμπλ πέρυσι, μετά από πολλά χρόνια. Είναι λογικό φέτος οι προσδοκίες να είναι ακόμα μεγαλύτερες. Πρέπει να κοιτάξουμε μέσα μας, να το αναλύσουμε, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, γιατί έχουμε και πολύ καλή ευκαιρία να δώσουμε μια δυνατή απάντηση στον ίδιο αντίπαλο στην έδρα μας, σε τρεις ημέρες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση για το αν θα έβαζε την ίδια ενδεκάδα, αν του δινόταν ακόμη μία ευκαιρία, ο Φερέιρα τόνισε πως: «Είναι πάρα πολύ θεωρητικό και υποθετικό, στο τέλος είναι πολύ εύκολο να πεις τι θα μπορούσα να κάνω αλλιώς. Για παράδειγμα το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού, έχει να κάνει με τακτικά ζητήματα, με την τοποθέτηση του Μίσιτς ως δεκάρι ή οχτάρι; Η το πέναλτι που έγινε; Η το γκολ που έχασε ο Κάρολ (σ.σ. Σφιντέρσκι); Αυτή την στιγμή ο Μίσιτς είναι ο καλύτερος μας παίκτης κι αυτό πρέπει να δουν όλοι και να ακολουθήσουν το παράδειγμά του».

Τέλος, αναφέρθηκε στον απολογισμό του ΠΑΟΚ στα ντέρμπι, τον τραυματισμό του Κρέσπο και στο γεγονός πως δεν έγιναν μεταγραφές τον Ιανουάριο: «Ο Κρέσπο είναι κάτι που προέκυψε και δεν ξέρουμε τι θα γίνει με την κατάσταση του. Δεν ξέρουμε για πόσο καιρό δεν θα είναι μαζί μας. Για την μεταγραφική περίοδο δεν θα ήθελα να κάνω κάποιο σχόλιο, έχω μιλήσει πάρα πολύ και όταν ήρθα για αυτό. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με αυτούς που έχουμε. Θα πρέπει κι εμείς να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο και είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να βρούμε κάποια λύση και να βοηθήσουμε τόσο τον ίδιο όσο και την ομάδα. Να ελπίσουμε ότι δεν θα έχουμε κάποιον άλλο τραυματισμό ούτε στόπερ ούτε και επιθετικού. Χάσαμε τρεις βαθμούς αλλά το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει ακόμα, έχει πολύ δρόμο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης