Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε νικηφόρα το νέο πρωτάθλημα της Super League για την σεζόν 2020-21. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε 1-0 της ΑΕΛ στην Τούμπα και πήρε τους τρεις βαθμούς με γκολ που σημείωσε στο 16’ ο Χρήστος Τζόλης.

Πατήστε εδώ και δείτε το γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα πρώτα 90 δευτερόλεπτα οι δύο ομάδες είχαν ήδη από μια τελική, δείγμα της διάθεσης τους να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό. Οι φιλοξενούμενοι με τον Τρούγιτς έδειξαν διαθέσεις να εμβολίσουν την άμυνα του ΠΑΟΚ, που αρχικά έψαχνε να βρει τη συνοχή του.

Οι γηπεδούχοι, χωρίς κλασικό δεξιό μπακ αφού οι Μάτος και Λύρατζης έμειναν εκτός αποστολής και με τον Μπίσεσβαρ σε ρόλο φουλ μπακ, πίεσαν με έναν επιθετικό περισσότερο, και στο 16′ άνοιξαν το σκορ με ωραίο μονοκόμματο σουτ του Χρήστου Τζόλη που αξιοποίησε ωραία ασίστ του Μπίσεσβαρ, σκοράροντας ένα υπέροχο γκολ.

Ήταν το πρώτο γκολ της σεζόν για τον Δικέφαλο της Θεσσαλονίκης, στο υπ’ αριθμόν 2000 παιχνίδι του στην μεγάλη εθνική κατηγορία από το Φθινόπωρο του 1959 όταν καθιερώθηκε η ενιαία Α’ εθνική κατηγορία. Σταδιακά και μετά το γκολ του ΠΑΟΚ η ποιότητα του παιχνιδιού έπεσε, καθώς η Λάρισα φάνηκε να μην έχει προσήλωση στην οργανωμένη ανάπτυξη του παιχνιδιού για την ισοφάριση, ενώ ο ΠΑΟΚ δημιουργούσε επιθέσεις χωρίς τελικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Λάρισα ωστόσο έχασε την καλύτερη ευκαιρία της στο πρώτο ημίχρονο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων όταν από φάουλ του Τόρζε, δημιουργήθηκε μεγάλη αναστάτωση στην άμυνα του ΠΑΟΚ και μετά από κόντρες, ο Μιχαήλ δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς και ο Μιχαηλίδης απομάκρυνε τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ με χαμηλές στροφές διατήρησε το υπέρ αυτού 1-0 αλλά στο 62′ έχασε μοναδική ευκαιρία να «κλειδώσει» το παιχνίδι όταν ο Άκπομ, ολομόναχος στην κενή εστία δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα μετά από κοντινή πάσα του Πέλκα. Ήταν από τις στιγμές που επιβεβαιώνουν την ρήση πως «όλα μπαίνουν και όλα χάνονται». Ο Βρετανός φορ πλησίασε στο γκολ και στο 68′ αλλά την κεφαλιά του από το ύψος της περιοχής έδιωξε ο Νάγκι σε κόρνερ.

Στο τελευταίο τέταρτο πήρε το «βάπτισμα» του ελληνικού πρωταθλήματος ο Σέρβος Αντρίγια Ζίβκοβιτς, που τρία λεπτά μετά την είσοδο του τόλμησε το πρώτο μακρινό σουτ που όμως έφυγε ελάχιστα άουτ. Καλή ήταν η ευκαιρία που έχασε στο 86′ ο Ελ Καντουρί, το δυνατό σουτ του οποίου έδιωξε σε κόρνερ ο Νάγκι.

Η Λάρισα έχασε την ευκαιρία του ενός βαθμού στο τρίτο των καθυστερήσεων αλλά ο Τρούγιτς σε πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Ζίβκοβιτς αφού την τελευταία στιγμή αποκρούστηκε σε κόρνερ. Έτσι ο ΠΑΟΚ κέρδισε τη νίκη και τους βαθμούς χωρίς ωστόσο να δείξει υψηλό βαθμό ετοιμότητας και φυσικά αδυναμίες.

ΠΑΟΚ – ΑΕΛ 1-0 (Novasports 2)

Γκολ: 16′ Τζόλης

Κίτρινες κάρτες: Ίνγκασον, Ελ Καντουρί, Πέλκας, Μιχαηλίδης – Σπαρβ, Ντουρμισάι, Τρούγιτς, Μιχαήλ

Κόκκινες κάρτες:

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Z. Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Μπίσεσβαρ (89′ Κρέσπο), Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Τζόλης (89′ Ζαμπά), Πέλκας (76′ A. Ζίβκοβιτς), Άκπομ (79′ Σφιντέρσκι).

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Μιχαήλ, Σπαρβ, Μπέρτος (89′ Γρηγορόπουλος), Φιλίπ (89′ Μαϊδανός), Μιλοσάβλιεβιτς (57′ Πλατέλλας), Τόρζε (81′ Πινάκας), Ντουρμισάι, Ζίζιτς, Σεσέροβιτς, Τρούγιτς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης