Το πρώτο βήμα έγινε… Ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε την Πέμπτη με 1-0 της Γάνδης, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των «16» του Europa Conference League, που διεξήχθη στην Τούμπα και πήρε το προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Το γκολ που έκρινε το ματς το πέτυχε στο 58′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Κούρτιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον, ο «Δικέφαλος του Βορρά» καλείται στον αγώνα ρεβάνς, που θα πραγματοποιηθεί σε μία εβδομάδα στο Βέλγιο, να υπερασπιστεί το υπέρ του σκορ, προκειμένου να σφραγίσει το εισιτήριο για τους «8».

Άξιο αναφοράς είναι το ότι στον επαναληπτικό ο Λουτσέσκου θα στερηθεί τις υπηρεσίες τόσο του Κούρτιτς όσο και Ζίβκοβιτς, οι οποίοι «κιτρινίστηκαν» την Πέμπτη και θα χάσουν το δεύτερο ματς, καθώς συμπλήρωσαν κάρτες.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βελγική ομάδα κατάφερε από το ξεκίνημα του αγώνα να κερδίσει χώρους στο πρώτο τέταρτο του ημιχρόνου, αλλά ο ΠΑΟΚ, που ως το 20′ δεν είχε υποψία τελικής, πλησίασε στην καλή ευκαιρία στο λεπτό αυτό.

Αυτό έγινε όταν ο Μπίσεσβαρ μπήκε στα καρέ των Βέλγων και πάσαρε προς τον Άκπομ, αλλά ο τερματοφύλακας Ρουφ άλλαξε την πορεία της ελάχιστα, αρκετά όμως για να μη βρει στην πορεία της την μπάλα ο Νιγηριανός φορ του ΠΑΟΚ.

Στο 24′ οι Βέλγοι απάντησαν στις ευκαιρίες, με τον Ντεπουάτρ να μην προλαβαίνει στην έξοδό του τον Πασχαλάκη, που έδωσε λύση έγκαιρα.

Σε ένα ισορροπημένο ημίωρο ο ΠΑΟΚ με τον Άκπομ τόλμησε μια επίθεση με σουτ χωρίς κίνδυνο για τη Γάνδη.

Σε όλο το πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες ακολούθησαν ένα παιχνίδι μοιρασμένης κατοχής και αμυντικής προσήλωσης. Δεν πήραν ρίσκα, επιλέγοντας να διαφυλάξουν η κάθε μια την εστία της.

Στο 52′ ο ΠΑΟΚ δημιούργησε και έχασε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία με τον Άκπομ, που έστειλε άστοχη κεφαλιά από καλή θέση σε σέντρα του Κούρτιτς.

Στο 53′ η Γάνδη σημείωσε γκολ με τον Κάστρο-Μόντες, που ακυρώθηκε με την υπόδειξη του βοηθού διαιτητή ως οφσάιντ.

Εν τούτοις, το «άστρο» του Κούρτιτς έλαμψε στην Τούμπα και έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ στο 58′: το φάουλ που εκτέλεσε από το ύψος της μεγάλης περιοχής ο Σλοβένος χαφ, πέρασε από το «τείχος» των Βέλγων και κατέληξε στα δίχτυα του Ρουφ, σηκώνοντας στο… πόδι την Τούμπα!

 

Μετά το γκολ αυτό για τους Θεσσαλονικείς, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 69′ πλησίασαν στην ισοφάριση, αλλά ο Λύρατζης έδιωξε σε κόρνερ την τελευταία στιγμή μια επικίνδυνη σέντρα πάνω από το κεφάλι του Κουμς.

Ο ΠΑΟΚ, παρά το υπέρ αυτού αποτέλεσμα, δεν απέβαλε μια νευρικότητα με την πρόοδο του ημιχρόνου, η οποία όμως δεν έγινε εκμεταλλεύσιμη από τη Γάνδη. Οι γηπεδούχοι ναι μεν ήθελαν να αυξήσουν την επιθετικότητά τους για ένα δεύτερο γκολ, αλλά δεν ήταν διατεθειμένοι να αφήσουν την καλή αμυντική τους λειτουργία.

Ως το τέλος του παιχνιδιού οι Βέλγοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν επιτέθηκαν με σφοδρότητα, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν κενά στην αμυντική λειτουργία της ελληνικής ομάδας και να πετύχουν τον στόχο τους.

Έτσι, με το προβάδισμα του ενός τέρματος ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την πρώτη του υποχρέωση απέναντι στη Γάνδη περιμένοντας τώρα την ανασύνταξή του για το επαναληπτικό παιχνίδι.

Κίτρινες: Αντρ. Ζίφκοβιτς, Βιεϊρινια, Κούρτιτς, Οκούμου, Τορουναρίγκα, Κουμς,

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (80′ Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας, Κούρτιτς (80′ Σβαμπ), Α. Ζίφκοβιτς (86′ Μουργκ), Μπίσεσβαρ (71′ Ελ Καντουρί), Αουγκούστο, Άκπομ (86′ Τσόλακ).

Γάνδη (Χαν Βανχαζενμπρούκ) Ρουφ, Όλσεν, Νγκαντέ, Οκούμου (46′ Τορουναρίγκα), Σαμουάσε, Ντε Σαρτ, Κουμς, Κάστρο-Μόντες, Xιούλσαγκερ (82′ Τισουνταλί), Οτζίτζα-Οφόε, Ντεπουάτρ.

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης