Τα Κύθηρα ή αλλιώς Τσιρίγο είναι το νησί της θεάς Ουράνιας Αφροδίτης και του Έρωτα. Βρίσκονται στη Νότιο Ελλάδα μεταξύ της νότιας Πελοποννήσου και της Κρήτης. Το νησί διοικητικά είναι οργανωμένο σε ένα δήμο που μαζί με την κοινότητα Αντικυθήρων, του ομώνυμου γειτονικού νησιού, υπάγονται στην Επαρχία Κυθήρων η οποία ανήκει στη Νομαρχία Πειραιά.

Είναι ορεινό νησί με πολλές κοιλάδες που καταλήγουν στη θάλασσα και σχηματίζουν μαγευτικές παραλίες. Αποτελούν ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό, αφού τα τελευταία χρόνια αρκετοί επισκέπτες ανακαλύπτουν το νησί, όμως η ανάπτυξη δεν έχει αλλοιώσει τη φυσιογνωμία του και την «αύρα» που αποπνέει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επισκέπτης μπορεί να βρει καλή υποδομή σε καταλύματα, εστιατόρια, ταβέρνες και τουριστικά καταστήματα, ωστόσο το μεγάλο προσόν των Κυθήρων είναι ότι απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο, ανεξαρτήτως ηλικίας και ενδιαφερόντων, καθώς παρουσιάζουν πολύπλευρο ενδιαφέρον.

Παραλίες για όλα τα γούστα, δυνατότητες νυχτερινής διασκέδασης για τους πιο ανήσυχους, ιστορικά μνημεία, ιερά προσκυνήματα, όμορφες εξοχές, παραδοσιακά χωριά περιμένουν τον τουρίστα να τα γνωρίσει και του παρέχουν τη δυνατότητα να δώσει στις διακοπές του το νόημα που εκείνος θέλει.

Περιηγηθείτε λοιπόν στο νησί της Αφροδίτης και νιώστε την εμπειρία που θα σας προσφέρει η ανακάλυψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Που θα μείνετε…

Για ήρεμες και ξέγνοιαστες διακοπές, ελάτε να μείνετε στον όμορφο Κάλαμο! Ο Κάλαμος είναι ένα αραιοκατοικημένο χωριό με σπίτια διάσπαρτα ανάμεσα σε ελαιώνες και καλαμιές. Βρίσκεται σε απόσταση «αναπνοής» από τη Χώρα των Κυθήρων και μόλις πέντε χιλιόμετρα από το κοσμοπολίτικο Καψάλι. Μόνο πέντε λεπτά θα χρειαστείτε με το αυτοκίνητο, για να κολυμπήσετε στα καταγάλανα νερά της παραλίας του Χαλκού και της Φυρρής Άμμου.

Σε αυτό το μικρό χωριουδάκι, σας περιμένει η κυρία Φιλιώ και τα πεντακάθαρα δωμάτιά της. Θα σας υποδεχτεί με το γλυκό της χαμόγελο και με κάθε λογής καλούδια από τα χεράκια της, που σου θυμίζουν μυρωδιές από την κουζίνα της γιαγιάς… παξιμάδια λαδιού, μαρμελάδα, γλυκό του κουταλιού και πολλά καλούδια!

Τα δωμάτια Φιλιώ αποτελούνται από τέσσερα δίκλινα και ένα στούντιο με όλες τις απαραίτητες ανέσεις για μια ευχάριστη και ξεκούραστη διαμονή. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν άνετο διπλό κρεβάτι, κλιματισμό, τουαλέτα, τηλεόραση, ψυγειάκι, ζεστό νερό και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα για παρασκευή γεύματος με τραπέζι για δυο. Παρέχεται ελεύθερο Wi-Fi και χώρος στάθμευσης κάτω από τις υπέροχες μουριές στον προαύλιο χώρο.

Στον Κάλαμο θα βρείτε επίσης και τις οικίες Πετροκάλλι! Το συγκρότημα Πετροκάλλι είναι ιδανικό για οικογένειες και ζευγάρια που θέλουν να έρθουν πιο κοντά στη φύση, μέσω πολλών δραστηριοτήτων υπαίθριων και αγροτουριστικών.

Παραδοσιακές γεύσεις…

Στον Κάλαμο, υπάρχει η πασίγνωστη ταβέρνα «Φιλιώ» όπου μπορείτε να γευθείτε τον πιο νόστιμο και διάσημο κοκκινιστό κόκορα, την παραδοσιακή κουζίνα των Κυθήρων και όχι μόνο, στην ομορφότερη αυλή του νησιού!

Για υπογλυκαιμίες, μη διστάσετε να πάτε στο Λιβάδι, ένα χωριό λίγο πριν τον Κάλαμο και να δοκιμάσετε στο παραδοσιακό γλυκοπωλείο «το γλυκό σπίτι στο Λιβάδι», Τσιριγώτικα γλυκά όπως παλιά… αμυγδαλωτά, ροζέδες, πάστα «μύλου», ρυζόγαλο, χειροποίητες πίτες και πεινιρλί, που με πολύ φροντίδα φτιάχνονται καθημερινά.

Όσοι βρεθείτε για μπάνιο στο Καψάλι και θέλετε να φάτε δίπλα στο κύμα φρέσκο ψάρι, θαλασσινές λιχουδιές και μεγάλες ποικιλίες, σας περιμένει η Γιώτα και ο Κώστας στο εστιατόριο «λεμόνι»!

Το Καψάλι είναι ένα τουριστικό χωριό χτισμένο γύρω από τους δυο ωραίους κόλπους, στους οποίους μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας πίνοντας τον καφέ σας. Η νύχτα χτυπάει δυνατά στις καρδιές όσων κατηφορίζουν προς το Καψάλι για ποτό και χορό κάτω από το φως του φεγγαριού.

Σε ποιες παραλίες θα κολυμπήσετε…

ΚΑΛΑΔΙ

ΜΕΛΙΔΟΝΙ

ΔΙΑΚΟΦΤΙ

ΧΑΛΚΟΣ

ΚΑΨΑΛΙ

ΦΥΡΗ ΑΜΜΟΣ

ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ

Άλλες παραλίες με καταγάλανα νερά: ΦΟΥΡΝΟΙ, ΚΟΜΠΟΝΑΔΑ, ΛΟΡΕΝΤΖΟΥ, ΒΡΟΥΛΕΑ, ΚΑΚΙΑ ΛΑΓΚΑΔΑ, ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΗ, ΣΠΑΡΑΓΑΡΙΟ-ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ, ΡΟΥΤΣΟΥΝΑΣ, ΑΥΛΑΙΜΟΝΑΣ, ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΑΓΙΑ ΠΑΤΡΙΚΙΑ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΜΟΣ, ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ, ΒΛΥΧΑΔΑ, ΛΙΜΝΙΩΝΑΣ, ΛΥΚΟΔΗΜΟΥ, ΛΙΜΝΑΡΙΑ, ΦΕΛΩΤΗ, ΑΓΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΟΥ, ΛΥΓΙΕΣ-ΟΧΕΛΕΣ.

Μπείτε στο kythera.gr και βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για τις διακοπές σας σ’ αυτό το πανέμορφο νησί!

Τα Κύθηρα μας περιμένουν…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης