Ο αγαπημένος εκκεντρικός Ιάπωνας δημιουργός, Suda51, επιστρέφει με τη συνέχεια μιας ιδιαίτερα αγαπημένης σειράς, που έκανε το ντεμπούτο της στο Nintendo Wii το 2007 και καθόρισε σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του Suda51. Έπειτα από ένα sequel το 2010 (και πάλι στο Wii) η σειρά φαίνεται να «μπήκε στον πάγο», ενώ ένα spin-off που κυκλοφόρησε το 2019 δεν είχε μεγάλη σχέση με τα βασικά παιχνίδια.

Κι ενώ οι fans της σειράς περίμεναν ανυπόμονα ένα sequel, αυτό ανακοινώθηκε και λανσαρίστηκε χωρίς ιδιαίτερη προώθηση. Μια από τις -σχετικά- σημαντικές σειρές του Nintendo Wii προ δεκαετίας τελικά συνεχίζεται στο Nintendo Switch, όμως η ανταπόκριση δεν ήταν αυτή που περιμέναμε. Το No More Heroes III ξεκίνησε να αναπτύσσεται λίγο μετά την κυκλοφορία του spin-off και ο Suda51 έμελλε να επιστρέψει, αφού όπως λένε, γοητεύθηκε από τις δυνατότητες του Nintendo Switch.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Tο γνωστό χιούμορ, ο τρόπος αφήγησης και το spoof διαφόρων mainstream media έχει επιστρέψει, όπως επίσης έχουν επιστρέψει και γνωστοί χαρακτήρες από προηγούμενους τίτλους. Ο πρωταγωνιστής μας, ο Travis Touchdown για μία ακόμη φορά θα προσπαθήσει να ανέβει στην κατάταξη των ηρώων του γαλαξία, καθώς θα έρθει αντιμέτωπος με 10 εξωγήινους υπερ-ήρωες και έναν… πρίγκιπα, και εντέλει θα σώσει τον κόσμο.
 

Η ιστορία διαρκεί περίπου 15 ώρες και θα ικανοποιήσει σίγουρα τους fans, οι οποίοι σίγουρα ξέρουν τι να περιμένουν, αφού η υπερβολή είναι συνώνυμη με τη σειρά, ενώ όλα είναι απρόβλεπτα και φυσικά… ασόβαρα. Όσοι θέλουν να εξερευνήσουν το παρελθόν του ήρωα για να τον… μάθουν καλύτερα, φυσικά μπορούν να βρουν και τους δυο προηγούμενους τίτλους στο Nintendo Switch.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχουμε μια ολοκληρωτικά θεότρελη ιστορία, που χαρακτηρίζεται από χιούμορ και υπερβολή, ενώ η παρουσίασή της είναι αντίστοιχη με εξωφρενική σκηνοθεσία στα cutscenes και όχι μόνο.
 

Την ιστορία αυτή στηρίζει ένας hack and slash τίτλος κατά βάση, με οπτική τρίτου προσώπου, ενώ ταυτόχρονα έχουμε και open world προς εξερεύνηση. Συνολικά, θα ταξιδέψουμε σε έξι διαφορετικές περιοχές, στις οποίες θα ψάξουμε για collectibles και θα συναντήσουμε NPCs. Επιπρόσθετα, θα βρούμε combat missions, οι οποίες μας μεταφέρουν σε ειδικές αρένες για μάχες ή θα παίξουμε διάφορα mini games, όπως… κούρεμα γκαζόν και άλλα τέτοια «ξεκάρφωτα». Η μετακίνηση γίνεται είτε πεζή, είτε με τη μηχανή του Travis το σύνολο των δραστηριοτήτων κρίνεται ικανοποιητικό για να σπάσει τη μονοτονία.
 

Ο Travis έχει να αντιμετωπίσει πληθώρα εχθρών με το σπαθί του, αλλά και με άλλα… εφόδια που θα βρει στην πορεία. Δεν υπάρχει τεράστιο βάθος στις μάχες, όμως είναι διασκεδαστικές και ταυτόχρονα δίνεται και η δυνατότητα για upgrade διαφόρων χαρακτηριστικών με XP, που δίνει ένα επιπλέον επίπεδο στρατηγικής στο gameplay.
 

Από τη λούπα του gameplay, θα περιμέναμε περισσότερα από τον «ανοιχτό» κόσμο, ο οποίος δυστυχώς δεν προσφέρει πολλά, αλλά και ίσως κάποιο μεγαλύτερο βάθος στις μάχες.
 

Στα τεχνικά του τίτλου, έχουμε ιδιαίτερα χαρακτηριστική εμφάνιση μέσω του artstyle, όπως και στους προηγούμενους τίτλους, όμως δεν έχουμε αρτιότητα. Συγκεκριμένα, ο τίτλος είναι ανεπτυγμένος με Unreal Engine 4, όμως το παρωχημένο hardware του Switch φαίνεται πως δεν είναι καν πλήρως «στυμμένο». Ο κόσμος γενικά είναι άδειος και έχουμε σοβαρές πτώσεις στο framerate, που στοχεύει τα 30 fps, όμως για τα δεδομένα που έχουμε, η παρουσίαση είναι επαρκής.


 

Συνολικά, έχουμε ένα παιχνίδι που συνεχίζει την πορεία των προηγούμενων και διαθέτει τα απαραίτητα συστατικά, όπως το χιούμορ και τις εξωφρενικές σεναριακές καταστάσεις για να ικανοποιήσει τους fans. Οι νεοεισαχθέντες ίσως θα έπρεπε να δουν πρώτα κάποιο trailer ή να δοκιμάσουν τους παλαιότερους τίτλους, προτού επενδύσουν στο νέο sequel. Αν είστε όμως της σχολής “Suda51”, τότε δεν χρειάζεται να περιμένετε.

 

Βαθμολογία

 

Πληροφορίες

Τίτλος: No More Heroes III
Διαθέσιμο σε: Nintendo Switch
Δοκιμάστηκε σε: Nintendo Switch
Εταιρεία Ανάπτυξης: Grasshopper Manufacture
Εκδότρια Εταιρεία: Grasshopper Manufacture
Είδος: Action-Adventure
Ημ/νία Κυκλοφορίας: 27 Αυγούστου 2021
Ηλικίες: 18+

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες της παρουσίασης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης