Του Παύλου Κρούστη
 

Καιρό τώρα ακούγαμε για μια ακόμη κονσόλα από τη Microsoft, η οποία θα συμπλήρωνε τη “νέα γενιά”, μαζί με το πανίσχυρο Xbox Series X. Αυτή η κονσόλα είχε την κωδική ονομασία Lockhart και γνωρίζαμε ήδη ότι θα ήταν μια “lite” έκδοση, που θα ερχόταν σε σημαντικά οικονομικότερο πακέτο. Έπειτα από μια μεγάλη διαρροή νωρίτερα σήμερα, η εταιρεία επιβεβαίωσε επιτέλους τις φήμες και ανακοίνωσε το Xbox Series S.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Xbox Series S εμφανισιακά διαφέρει με το λευκό του χρώμα, ενώ διαθέτει μια μεγάλη στρογγυλή γρίλια σε μαύρο χρώμα. Είναι σχεδόν η μισή σε πάχος σε σχέση με το Series X όπως φαίνεται και σίγουρα θα είναι πολύ βολικότερη στην τοποθέτηση.

Επίσημα, η εταιρεία ανακοίνωσε μόνο την τιμή, η οποία είναι $299, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι θα έχουμε επιδόσεις επόμενης γενιάς, αλλά και το μικρότερο Xbox που έχει βγει ποτέ. Τέλος, όπως φαίνεται παρακάτω, ανέφεραν ότι σύντομα θα έχουμε περισσότερα νέα.
 

 

Βέβαια, ακόμη και μετά από τις παραπάνω ανακοινώσεις έχουν διαρρεύσει αρκετές πληροφορίες. Συγκεκριμένα η κονσόλα προορίζεται κατά βάση για gaming στα 2Κ (1440p) και έως και 120fps, όπως αναφέρεται σε συγκεκριμένη διαρροή ενός trailer για τη συσκευή. Δεν θα διαθέτει υποδοχή για Blu-ray και θα παίζει μόνο ψηφιακά downloaded παιχνίδια. Θα υπάρχει υποστήριξη για gaming σε 4K μέσω upscaling, θα μπορεί να stream-άρει media σε 4K (πχ. Netflix), variable refresh rate (δηλαδή θύρα HDMI 2.1 και υποστήριξη AMD FreeSync), variable rate shading και ultra-low latency.
 

Ένα από τα πιο σημαντικά ίσως στοιχεία είναι ο NVMe SSD custom δίσκος στα 512GB, που υποδηλώνει ότι, όπως και το Series X, θα βασίζεται κατά πολύ σε αυτόν για την απόδοση των παιχνιδιών. Θα υπάρχει πιθανώς και θύρα επέκτασης και φυσικά υποστήριξη εξωτερικού σκληρού δίσκου (δεν έχει επιβεβαιωθεί). Το δεύτερο σημαντικότερο είναι η υποστήριξη DirectX Ray-Tracing, μια τεχνολογία που βλέπουμε τώρα στα PC και θα δούμε και στις κονσόλες επόμενης γενιάς.
 

Το Xbox Series S αναμένεται να κυκλοφορήσει μαζί με το Xbox Series X στις 10 Νοεμβρίου, χωρίς όμως και πάλι να υπάρχει ακόμη επιβεβαίωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης