Έρευνα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Cancer Prevention Recearch δείχνει ότι η καθημερινή κατανάλωση μπρόκολου προστατεύει από ένα μικρόβιο που χτυπά το στομάχι και μπορεί να οδηγήσει σε γαστρεντερίτιδα, ακόμα και σε καρκίνο.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από Ιάπωνες επιστήμονες και απέδειξε ότι το φρέσκο μπρόκολο περιέχει σουλφοραφάνη, ένα φυσικό βιοχημικό στοιχείο που ενεργοποιεί τη δράση ενζύμων στο στομάχι. Τα ένζυμα αυτά λειτουργούν σαν ασπίδα και προστατεύουν από τις φλεγμονές.

Συγκεκριμένα οι επιστήμονες έδωσαν σε 25 Ιάπωνες, που είχαν ελικοβακτηρίδια στο στομάχι, φύτρο μπρόκολου. Οι ασθενείς κατανάλωναν 70 γραμμάρια μπρόκολου καθημερινά για δυο μήνες.

Στο μεταξύ, οι επιστήμονες έδωσαν σε άλλους 25 ανθρώπους, που αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα, μικρά τριφύλλια. Η θεραπεία κράτησε ακριβώς το ίδιο χρονικό διάστημα, όμως η διαφορά είναι ότι τα τριφύλλια δεν περιέχουν σουλφοραφάνη.