Μια παράφραση γνωστής παροιμίας λέει «Ο έρωτας περνάει απ’ το στομάχι αλλά όταν φύγει ο έρωτας μένει το στομάχι». Επίσης, ο Θάνος Ασκητής συμβουλεύει πως για να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο ο έρωτας «η γυναίκα πρέπει να συμπεριφέρεται πάντα ως ερωτικό αντικείμενο του πόθου και ο άντρας ως εραστής».
Μπορεί η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου να πέρασε, ωστόσο οι συμβουλές για πιο… ερωτική διατροφή παραμένουν διαχρονικές. Ο διαιτολόγος – διατροφολόγος Ευάγγελος Ζουμπανέας επέλεξε μέσα από το βιβλίο «Σεφ… στο παρά πέντε» ένα αλμυρό κι ένα γλυκό snack, που θα φτιάξει με τα χεράκια του, με τα οποία ένας προνοητικός εραστής θα ανεβάσει τη διάθεση αλλά ταυτόχρονα θα φροντίσει τη σιλουέτα και τον δύο συντρόφων.
-Πάρε ένα κουλουράκι, κατά προτίμηση σε σχήμα καρδιάς, και κόψε το προσεκτικά και τρυφερά κατά μήκος του κύκλου. Άλειψέ το απαλά με λίγο τυρί κρέμα και πρόσθεσε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι για να του δώσεις μια ελαφριά πιπεράτη γεύση. Λίγο πριν το προσφέρεις, ζέστανέ το αν μπορείς για λίγα λεπτά ώστε να επανέλθει στην πιο τραγανή του μορφή και τάισε τον καλό σου με μικρές μπουκιές στο στόμα. Μία σου και μία του μέχρι να τελειώσει θα κοιτάζει στα μάτια μέχρι και την τελευταία μπουκιά.
-Βάλε σ’ ένα μεγάλο πιάτο δυο φέτες ψωμί του τοστ ολικής άλεσης ή πολύσπορες. Πρόσθεσε και στις δυο μια ελαφριά στρώση με μαργαρίνη κι από πάνω μια ελαφριά στρώση με λίγο τυρί κρέμα. Στη μια φέτα άπλωσε μια κοφτή κουταλιά της σούπας μαρμελάδα από φρούτα του δάσους και στην άλλη δυο κουταλάκια τριμμένους ξηρούς καρπούς. Κλείσε τις δυο φέτες όπως θα έφτιαχνες ένα τοστ και χώρισέ τες στη μέση. Μισή απόλαυση δική σου και μισή δική του. Η γεύση που προκύπτει ανεβάζει κατακόρυφα τη λίμπιντο, οπότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να εκμεταλλευτείς τη στιγμή.
Αν σου ζητηθεί να περιγράψεις τι ακριβώς ήταν αυτό το υπέροχο snack που προσέφερες φύλαξε το μυστικό σου και πες πως για τη συνέχεια έχεις να προτείνεις πολλά περισσότερα και καλύτερα. Ένα μυστήριο στην ατμόσφαιρα έχει πάντα τη δική του γοητεία…
Πηγή: diatrofi.gr
Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη
