Τα Qashqai και Juke είναι αναμφισβήτητα τα πιο επιτυχημένα crossover στην αγορά. Η Nissan έχει χτυπήσει «φλέβα χρυσού» με τα δύο συγκεκριμένα μοντέλα, κάτι που αποδεικνύεται από τις πωλήσεις σε όλη την Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια, η επιτυχία αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία. Πριν δοθεί η έγκριση για την παραγωγής τους, οι μηχανικοί της εταιρείας υποβάλλουν τα crossover σε εξαντλητικά τεστ, προσεγγίζοντας με αυστηρότητα  καταστάσεις που έχουν ως στόχο να προσομοιώσουν την πλέον επίπονη χρήση ενός αυτοκινήτου, σε καθημερινή βάση. 

Με αυτό τον τρόπο, εξασφαλίζεται πως οι πελάτες της Nissan μπορούν να είναι απόλυτα σίγουροι για την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής του αυτοκινήτου τους, όπως και για την αντοχή του. Από το 2007 έως σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 150.000 δοκιμές στα αυτοκίνητα της σειράς crossover.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, ειδικά ρομπότ ανοίγουν και κλείνουν τα παράθυρα τουλάχιστον 30.000 φορές ανά μοντέλο, ενώ με την χρήση ειδικής ηφαιστειακής σκόνης  δοκιμάζεται η αντοχή από ρύπους αλλά και η αξιόπιστη διαρκής λειτουργία του μηχανισμού των παραθύρων.

Οι υαλοκαθαριστήρες ενεργοποιούνται για 480 ώρες σε διαφορετικές ταχύτητες και ρυθμίσεις, προσομοιώνοντας ποικίλες καιρικές συνθήκες. Τα φλας δοκιμάζονται προς κάθε κατεύθυνση 2,25 εκατομμύρια  φορές σε κάθε μοντέλο, και το ηχοσύστημα λειτουργεί σε υψηλή ένταση για συνολικά 1.200 ημέρες (δηλαδή για περίπου 1,7 εκατ. λεπτά) χρησιμοποιώντας ειδικά επιλεγμένα μουσικά κομμάτια που  καλύπτουν το ευρύτερο φάσμα  των συχνοτήτων.

Επίσης, γίνονται ρίψεις βαρών, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι η γυάλινη οροφή μπορεί να αντέξει το βάρος μια αρκούδας που αναρριχάται στο αυτοκίνητο, χρήση μια σειράς από διαφορετικά ποτήρια, μπουκάλια και δοχεία, προκειμένου να ελεγχθεί η χρησιμότητα των ποτηροθηκών στο εσωτερικό αλλά και στις πόρτες.

Παράλληλα, οι μηχανικοί με την βοήθεια των ρομπότ, ανοιγοκλείνουν τα καπό των αυτοκινήτων σχεδόν 48.000 φορές, αλλά και τις πόρτες για 1,2 εκατ. φορές. Τέλος, περισσότερες από 20 παραλλαγές του καθίσματος του οδηγού έχουν αξιολογηθεί και ελεγχθεί ως προς την άνεση που προσφέρουν για πάνω από 300 φορές, ενώ τα υλικά του εσωτερικού φινιρίσματος έχουν δοκιμαστεί σε δύσκολους καθημερινούς λεκέδες, όπως η σοκολάτα, το λάδι, το κραγιόν, το gel για τα μαλλιά και o καφές.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος
  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης