Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου, ανακοίνωσε πως στοχεύει στη σταδιακή κατάργηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης, επενδύοντας στις εναλλακτικές μορφές κίνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναμφίβολα, η Toyota έχει συνδεθεί με την υβριδική τεχνολογία μέσω του Prius και πρόσφατα με την υδρογονοκίνηση μέσω του Mirai. Οι βλέψεις της όμως δεν σταματούν εδώ. Ο στόχος που έθεσαν οι Ιάπωνες είναι δύσκολος, αλλά όχι ακατόρθωτος όπως φανερώνει το πλάνο τους με την ονομασία «Toyota Environmental Challenge 2050».

Όπως ανακοίνωσε ο ιαπωνικός κολοσσός, μέχρι το 2050 θα έχει μειώσει στο ελάχιστο τους βενζινοκινητήρες και κατ΄ επέκταση περιορίσει στο ελάχιστο της εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Για να το πετύχει αυτό, θα επενδύσει τεράστια ποσά στην ανάπτυξη και εξέλιξη εναλλακτικών μορφών ενέργειας. Επίσης, μέχρι το 2020 επιθυμεί να έχει πουλήσει πάνω από 7 εκατ. υβριδικά μοντέλα και 30.000 υδρογονοκίνητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με απλά λόγια, σε 35 χρόνια όλα τα μοντέλα της Toyota θα είναι ηλεκτροκίνητα και υδρογονοκίνητα, εκπέμποντας μηδενικές εκπομπές ρύπων και μολύνοντας στο ελάχιστο το περιβάλλον.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης