Ο αμερικανικός κολοσσός επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί ενεργά σε νέους τομείς πέραν από αυτούς της τεχνολογίας, με την είσοδο στην αγορά αυτοκινήτου να είναι το επόμενο μεγάλο project.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Financial Times», η Apple βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη βρετανική βιομηχανία McLaren για πιθανή εξαγορά, με στόχο να εισέλθει τόσο στα αυτοκίνητα παραγωγής όσο και στη Formula 1. Aν κλείσει η συμφωνία, θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη για την αμερικανική εταιρεία μετά την Beats Electronics, που είχε ανέλθει στα 3 δισ. δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η McLaren απάντησε άμεσα στο δημοσίευμα, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει καμία συζήτηση για οποιουδήποτε είδους συνεργασία με την Apple. Οι «Financial Times» επιμένουν όμως, υποστηρίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίζονται κάτω από άκρα μυστικότητα και πως δεν αποκλείεται το deal να κλείσει λίγο πάνω από τα 2 δις δολάρια.

Αξίζει να σημειώσουμε πως πέρυσι η McLaren έκλεισε τη χρονιά με ζημιές 20 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η Apple εμφάνισε έσοδα 235 δις δολάρια.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης