Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Το πανίσχυρο hot mini της βρετανικής φίρμας έχει σχεδιαστεί για να κινείται ταχύτατα στην άσφαλτο και να σημειώνει εκπληκτικούς χρόνους στην πίστα. Πλέον, χάρη στα ειδικά σχεδιασμένα χειμερινά ελαστικά, οι οδηγοί μπορούν να απολαύσουν την ισχύ και την αγωνιστική αίσθηση του MINI John Cooper Works GP ακόμα και στο χιόνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποδίδει 306 ίππους και έχει τελική 265 χλμ./ώρα

Η Hankook ανέπτυξε για το JCW GP ένα ελαστικό υψηλών επιδόσεων για την πιο κρύα εποχή του χρόνου. Ονομάζονται Winter i*cept evo 2 και προσφέρονται σε διάσταση 195/45 R18 87H XL με αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών. Το ασύμμετρο σχέδιο πέλματος με τις ειδικά σχεδιασμένες σχισμές και τις αυλακώσεις, Η παραγωγή του JCW GP περιορίζεται στις 3.000 μονάδες βελτιστοποιεί τόσο την ελκτική πρόσφυση όσο και το φρενάρισμα σε δρόμους καλυμμένους με χιόνι.

Τα χειμερινά ελαστικά που σχεδιάστηκαν κατά παραγγελία για το μοντέλο συμπληρώνουν άριστα την τεχνολογία της ανάρτησης, που είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις υψηλές επιδόσεις του κινητήρα χάρη στην αγωνιστική τεχνογνωσία της John Cooper Works και τα ρυθμισμένα με ακρίβεια συστήματα ελέγχου ανάρτησης. Η ελκτική πρόσφυση κατά την εκκίνηση έχει βελτιστοποιηθεί, όπως και η ευστάθεια στις γρήγορες στροφές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ταχύτερο μοντέλο της MINI

Με χειμερινά ελαστικά ακόμη κι ένα σπορ αυτοκίνητο είναι απολαυστικό στο χιόνι

Θυμίζουμε ότι το MINI GP εξοπλίζεται στάνταρ με τα Ultra Ultra High Performance της Hankook. Το αυτοκίνητο τροφοδοτείται από τον 2.0 TwinPower Turbo κινητήρα απόδοσης 306 ίππων και 450 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται στους τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου Steptronic 8 σχέσεων.

Το μηχανικό μπλοκέ διαφορικό συνεργάζεται με το δυναμικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας DSC (Dynamic Stability Control) και λειτουργεί ως συμπλέκτης μείωσης της διαφοράς ταχύτητας μεταξύ του εμπρός αριστερού και δεξιού τροχού. Κατανέμει υψηλότερη αναλογία ροπής στον τροχό με την καλύτερη πρόσφυση, αποτρέποντας έγκαιρα την όποια τάση υποστροφής ή υπερστροφής.

Οι επιδόσεις είναι «εκρηκτικές», με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε μόλις 5,2 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 265 χλμ./ώρα. Πρόκειται για το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής της MINI.

Φοράει τα Winter i*cept evo 2 της Hankook

Επιδεικνύει υψηλή πρόσφυση σε απαιτητικές επιφάνειες

Εντυπωσιακό το bodykit του αυτοκινήτου

 

Τι χρόνο έγραψε το MINI John Cooper Works GP στο Nurburgring;

To ΜΙΝΙ John Cooper Works τώρα και ως ηλεκτρικό

Νέα πακέτα εξοπλισμού και τιμές από 22.406€ για το MINI Countryman

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης