Για το ποσό των 515.200 ευρώ πωλήθηκε η εκπληκτική 911 R Steve McQueen Edition, στην πρόσφατη δημοπρασία του οίκου RM Sotheby’s, στο Παρίσι.    

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγνώστων στοιχείων συλλέκτης που απέκτησε το αυτοκίνητο, ανακοίνωσε πως θα δώσει το 25% των χρημάτων στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Gustave Roussy, το οποίο δραστηριοποιείται στις παιδικές μορφές καρκίνου.

Το συγκεκριμένο sport car δημιουργήθηκε προς τιμήν του διάσημου ηθοποιού Steve McQueen και φανατικού φίλου της Porsche. Είναι μία από τις 991 μονάδες της 911 R που βγήκαν στην παραγωγή και θεωρείται συλλεκτική. Το αμάξωμα είναι βαμμένο στο Slate Grey χρώμα, φέρει ασημί λεπτομέρειες, το όνομα της μάρκας στο πλάι γραμμένο με κίτρινα γράμματα και αντίστοιχης απόχρωσης δαγκάνες φρένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τροφοδοτείται από τον ατμοσφαιρικό, εξακύλινδρο, boxer κινητήρα χωρητικότητας 4.0 λίτρων απόδοσης 500 ίππων στις 8.250 σ.α.λ. Το μοτέρ συνδυάζεται με σπορ μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, ειδικά τροποποιημένο για τέλεια κατεβάσματα, με τα 0-100 να έρχονται σε 3,8 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 323 χλμ./ώρα.

Η 911 R υιοθετεί στοιχεία από τις GT3 και GT3 RS, είναι η ελαφρύτερη στην γκάμα (1.370 κιλά) χάρη στην εκτενή χρήση carbon, μαγνησίου, τιτανίου και συνθετικού πλαστικού.

Πρόκειται για ένα «σπαρτιάτικο» supercar, χωρίς σύστημα κλιματισμού, ηχοσύστημα και λοιπές ανέσεις. Μόλις ο οδηγός πάρει θέση στο carbon μπάκετ κάθισμα, στόχος είναι μόνο η οδήγηση και τίποτα άλλο. Οι κεραμικοί δίσκοι, τα super sport ελαστικά, οι μονομπούλονες ζάντες 20 ιντσών, το μπλοκέ διαφορικό, η ενεργητική τετραδιεύθυνση και το μικρό τιμόνι αναδεικνύουν τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου, όπως και η hard ανάρτηση.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης