Ο Ευρωπαϊκός Ανεξάρτητος Οργανισμός EuroNCAP προχωρά σε αλλαγές όσον αφορά στον τρόπο αξιολόγησης των νέων μοντέλων στις δοκιμές πρόσκρουσης, ώστε οι καταναλωτές να έχουν πλήρη άποψη για κάθε έκδοση.

Πιο συγκεκριμένα, τα αυτοκίνητα θα υποβάλλονται σε δύο crash test πριν ανακοινωθεί η τελική βαθμολογία. Το πρώτο αφορά τη βασική έκδοση του μοντέλου και το δεύτερο την καλύτερα εξοπλισμένη και πιο ακριβή. Τα Toyota Prius και Suzuki Baleno ήταν τα πρώτα οχήματα που αξιολογήθηκαν με τον καινούργιο τρόπο του οργανισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ιαπωνικό υβριδικό μοντέλο, το οποίο φέρει στον βασικό εξοπλισμό το πακέτο Safety Sence, απέσπασε πέντε αστέρια στις δοκιμές, λαμβάνοντας 92% στην προστασία ενηλίκων επιβατών, 82% στην προστασία παιδιών, 77% στην προστασία πεζών και 85% στα συστήματα ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την άλλη, το Baleno έλαβε τρία αστέρια στη βασική έκδοση και τέσσερα στην πιο πλούσια εξοπλισμένη. Χωρίς το πακέτο ασφάλειας αξιολογήθηκε με 80% στην προστασία ενηλίκων επιβατών, 73% στην προστασία παιδιών, 65% στην προστασία πεζών και 25% στα συστήματα ασφαλείας, ενώ με το πακέτο η βαθμολογία ήταν 85%, 73%, 65% και 43% αντίστοιχα.

Δείτε το video από τις δοκιμές του Prius

Kαι από αυτές του Baleno

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης