Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζει η Αστυνομία της Κύπρου, η οποία ψάχνει να βρει άκρη του νήματος πίσω από τη διπλή άγρια δολοφονία ενός ζευγαριού στη Λευκωσία.

Η υπόθεση αυτή, έχει συγκλονίσει την περιοχή του Στροβόλου Λευκωσίας με τα θύματα να είναι  ένας καθηγητής ιδιωτικού σχολείου και η σύζυγός του, η οποία εργαζόταν στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα συνέβησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης όταν και οι δυο τους βρέθηκαν άγρια δολοφονημένοι,μέσα στην κρεββατοκάμαρά τους. Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως ο ανήλικός γιος τους ήταν στο σπίτι την ώρα του φονικού και ήταν αυτός που  ζήτησε βοήθεια από τους γείτονες, οι οποίοι ειδοποίησαν την αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχικά ο 15χρονος,ο οποίος είναι ρωσικής καταγωγής και είχε υιοθετηθεί από το άτυχο ζευγάρι ανέφερε ότι δύο κουκουλοφόροι εισήλθαν στην οικία και του είπαν ότι δεν θα του κάνουν κακό και στη συνέχεια δολοφόνησαν τους γονείς του. Μάλιστα είπε πως ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο μαζί τους.

Ωστόσο, από τις αρχικές έρευνες προέκυψε ότι δεν υπάρχει ίχνος παραβίασης από οποιαδήποτε είσοδο στο σπίτι, γεγονός που αντικρούεται με την κύρια μαρτυρία.


Ο ανήλικος γιος του ζευγαριού ανακρίνεται από τις πρώτες πρωινές ώρες, παρουσία ψυχολόγου, ενώ εντός της ημέρας αναμένονται και τα αποτελέσματα από τη νεκροψία στις σορούς των δύο θυμάτων η οποία γίνεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Σε δηλώσεις του, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης είπε ότι «Η Αστυνομία ενημερώθηκε γύρω στη 01:45 τα ξημερώματα ότι υπήρχαν δύο τραυματίες στην οδό Ζαλόγγου στη Λευκωσία». Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε, επίσης, ότι «η Αστυνομία εξετάζει εγκληματική ενέργεια και ότι υπάρχουν τραύματα από μαχαίρι. Η σκηνή έχει ήδη αποκλειστεί. Παραλαμβάνονται τεκμήρια και βεβαίως άρχισε από την πρώτη στιγμή να διερευνάται αυτή η σοβαρή υπόθεση».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι :«Στη βάση κάποιων πληροφοριών εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα και βεβαίως θα προχωρήσουν οι ανακριτές, ώστε να γίνουν όλες οι εξετάσεις και οι ενέργειες για την αξιολόγηση και των τεκμηρίων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «έχει γίνει επίσης αυτοψία από ιατροδικαστή. Στη βάση της εξέτασης της σκηνής και της παραλαβής τεκμηρίων, τουλάχιστον προκαταρκτικά, υπάρχουν κάποιες αρχικές ενδείξεις».

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ακόμη ότι «σε τέτοιες περιπτώσεις όταν διερευνάται μια τέτοια υπόθεση προχωρούμε έτσι ώστε στη βάση μαρτυριών και της αξιολόγησης καταθέσεων που άρχισαν να λαμβάνονται να προχωρήσει η διερεύνηση αυτής της υπόθεσης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία έχει λάβει τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης από καταστήματα και σπίτια της περιοχής, τα οποία και εξετάζονται.

Τα κληρονομικά και η αλήθεια για την υιοθεσία 

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως η ιστοσελίδα «Καθημερινή Κύπρου» αναφέρει πως τον τελευταίο καιρό στο σπίτι της οικογένειας επικρατούσε ένταση. Μάλιστα επισημαίνεται πως πρόσφατα ο γιος του ζευγαριού έμαθε ότι ήταν υιοθετημένος, ενώ ζητούσε,να μάθει γιατί οι θετοί δεν του είχαν πει την αλήθεια. Ακόμα η εφημερίδα τονίζει ότι ο νεαρός έμαθε για την υιοθεσία του από τους βιολογικούς του γονείς οι οποίοι τον εντόπισαν πριν από λίγο καιρό.

Τα κληρονομικά, είναι ακόμα ένα στοιχείο όπου η Αστυνομία διερευνά. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως το ζευγάρι αποφάσισε και όρισε πρόσφατα τον 15χρονο ως γενικό τους κληρονόμο.

Ένα φιλήσυχο ζευγάρι 

Το ζευγάρι περιγράφεται από τους γείτονες ως φιλήσυχο. Ο καθηγητής μαθηματικών περιγράφεται ως ένας θεοσεβούμενος άνθρωπος χαμηλών τόνων χωρίς έχθρες στο εργασιακό του περιβάλλον όπου βρισκόταν σε διαδικασία αφυπηρέτησης. Πρόσφατα είχε περάσει μια περιπέτεια με την υγεία του. Στο εργασιακό του περιβάλλον η δολοφονία έσκασε σαν βόμβα. Κανείς δεν μπορούσε να το πιστέψει ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο έπεσε θύμα δολοφονίας.

Πηγές: ΚΥΠΕ, Sigmalive, philenews, Πολίτης Κύπρου, Καθημερινή Κύπρου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης