Οι υπάλληλοι των Κυπριακών Αερογραμμών συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη Λευκωσία προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το λουκέτο στον αερομεταφορέα μετά από 69 χρόνια λειτουργίας.

Η κυπριακή κυβέρνηση η οποία προετοιμάζει την νέα εταιρεία σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα διαβεβαιώνει ότι η Κύπρος δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα αεροπορικής σύνδεσης με το εξωτερικό ενώ έως τώρα τις περισσότερες πτήσεις έχει αναλάβει να καλύψει ο όμιλος Aegean και Ολυμπιακής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τελευταία πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών CY337 από την Αθήνα, με εξαμελές πλήρωμα, προσγειώθηκε στις 21.15 το βράδυ της Παρασκευής στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, Χαράλαμπος Παναγιώτου, που πραγματοποίησε την τελευταία πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο ότι «σίγουρα υπάρχει θλίψη για το σημερινό αποτέλεσμα όμως είμαι υπερήφανος, νοιώθω εθνική υπερηφάνεια, νοιώθω τυχερός που πέταξα τα φτερά των Κυπριακών Αερογραμμών, της κρατικής εταιρείας της Κύπρου με το “μούφλον” το αγρινό πάνω, πραγματικά νοιώθω μεγάλη ικανοποίηση».

Ο κυβερνήτης πρόσθεσε: «πάω σπίτι μου απόψε με ήσυχη τη συνείδηση μου και ήρεμος ότι παίρναμε και φέρναμε τον κόσμο τα τελευταία 69 χρόνια ασφαλή. Αυτή ήταν η δουλειά μας, είμαστε επαγγελματίες. Εύχομαι να υπάρξει μια πιο ομαλή κατάσταση, αλλά από τη δική μας πλευρά κάναμε το καθήκον μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για μένα δεν ήταν απλά μια εταιρεία, ήταν μια εταιρεία με το έμβλημα της Κυπριακής Δημοκρατίας πάνω, ήταν οι Κυπριακές Αερογραμμές. Εταιρείες υπάρχουν πάρα πολλές, Κυπριακές Αερογραμμές όμως με το “μουφλόν” πάνω, είναι μία, με μια ιστορία πιο παλιά και από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας» πρόσθεσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης