Μετά την ολοκλήρωση της τρίτης συνάντησης με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, η οποία κράτησε περισσότερο από τέσσερις ώρες, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε πως «είμαστε όλοι συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι με το κλίμα που επικρατεί και τη δουλειά που γίνεται ενδέχεται και να υπάρξει μία ευτυχή κατάληξη στο Κυπριακό».

Ο Πρόεδρος της Κύπρου είπε ότι οι διαπραγματεύσεις «δεν μπήκαν ακόμη στα βαθιά», αλλά, όπως σημείωσε, έχει διαπιστωθεί ότι οι δύο διαπραγματευτές έχουν επιτελέσει ένα σημαντικό έργο καταγράφοντας συγκλίσεις/αποκλίσεις εφ όλης της ύλης, κάτι που δίνει την ευχέρεια στους δύο ηγέτες να δώσουνε περαιτέρω οδηγίες για επεξεργασία με βάση και την αλληλένδετη διαπραγμάτευση κεφαλαίων, ώστε στις 29 του μηνός «να μπούμε πραγματικά σε μια ουσιαστική διαπραγμάτευση για τα κεφάλαια που θα είναι ενώπιον μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι η λύση «θα πρέπει να είναι βιώσιμη, λειτουργική και απόλυτα εναρμονισμένη με το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Ερωτηθείς αν συμφώνησαν με ποια κεφάλαια θα αρχίσει η διαπραγμάτευση, ο κ. Αναστασιάδης περιορίστηκε να πει ότι «θα είναι μια διαπραγμάτευση αλληλένδετων κεφαλαίων με επιλογή των ηγετών».

Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Kυπριακό: Αναστασιάδης – Ακιντζί δεσμεύτηκαν για επίτευξη συνολικής διευθέτησης, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015, 16:11

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης