Τη δέσμευσή τους για επίτευξη συνολικής διευθέτησης στο Κυπριακό επαναβεβαίωσαν ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Έσπεν Μπαρθ Έιντε, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής, τρίτης συνάντησης των δύο ηγετών, στο πλαίσιο της διαπραγματευτικής διαδικασίας για το Κυπριακό.

Ο κ. Άιντε είπε ότι στη διάρκεια της συνάντησης, που κράτησε τέσσερις ώρες, έγινε ανασκόπηση του εγγράφου που είχαν ετοιμάσει οι δύο διαπραγματευτές Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί με τις συγκλίσεις και τις αποκλίσεις στις θέσεις των δύο πλευρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε ότι υπάρχει επιθυμία η διαδικασία κινηθεί σε ταχείς ρυθμούς, προκειμένου να αξιοποιηθεί το θετικό κλίμα που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Στη σημερινή συνάντησή τους Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί αξιολόγησαν και την πορεία για εφαρμογή των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), που ανακοίνωσαν κατά την προηγούμενη συνάντηση, ενώ συνέχισαν τις προσπάθειες για υιοθέτηση και άλλων ΜΟΕ, παράλληλα με τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.

Ο αξιωματούχος του διεθνούς οργανισμού ανακοίνωσε ότι η τέταρτη συνάντηση των δύο ηγετών θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης