Η Γερμανία είναι η ομάδα που θα αντιμετωπίσει η Εθνική μας στα προημιτελικά του Euro 2012.

Η ομάδα του Γιοακίμ Λεβ επιβλήθηκε με 2-1 της Δανίας στην «Arena Lviv» και προκρίθηκε, ως πρώτη του Β΄ ομίλου της με τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς, στους «8».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα «πάντσερ» προηγήθηκαν στο σκορ με τον Ποντόλσκι στο 19΄, ενώ πήραν το παιχνίδι με τέρμα του Μπέντερ στο 80ο λεπτό. Ενδιάμεσα και συγκεκριμένα στο 24ο λεπτό, ο Κρον-Ντέλι είχε ισοφαρίσει σε 1-1 για τους «βίκινγκς».

Το νοκ-άουτ παιχνίδι της Εθνικής μας με τους Γερμανούς θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή στο Γκντανσκ (21:45)

Ο αγώνας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολύ καλός ήταν ο ρυθμός του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο,  καθώς οι δύο ομάδες μπήκαν ορεξάτες στον αγωνιστικό χώρο, με στόχο το γκολ…

Κοντά στο 1-0 έφτασαν πρώτοι οι Δανοί, με μία κεφαλιά του Μπέντερ, που απέκρουσε ο Νόιερ, ωστόσο εν τέλει το πέτυχαν τα «πάντσερ» στο 19΄ με τον Ποντόλσκι.

Ο επιθετικός της Κολονία, στην 100η του συμμετοχή με την εθνική του ομάδα, έπειτα από ωραία ενέργεια του Μίλερ, έγινε κάτοχος της μπάλας και με πλασέ έκανε το 1-0 για την ομάδα του Λεβ.

Η απάντηση της Δανίας, ωστόσο, ήταν άμεση. Συγκεκριμένα, στο 24΄, η ομάδα του Μόρτεν Όλσεν έφτασε στην ισοφάριση με την πανέμορφη κεφαλιά του Κρον Ντέλι ύστερα από σέντρα του Γιάκομπσεν.

Στη συνέχεια, οι Γερμανοί απείλησαν με τους Γκόμεζ και Ποντόλσκι στο 33’ και 37’ αντίστοιχα, ωστόσο οι προσπάθειές τους δεν βρήκαν στόχο, με αποτέλεσμα να παραμείνει το 1-1 στο ημίχρονο.

Με μία σημαντική ευκαιρία για τους «βίκινγκς» ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο.

Το συγκρότημα του Όλσεν στο 51’ έφτασε μία… ανάσα από το δεύτερο γκολ, ωστόσο το σουτ του Γιάκομπ Πόουλσεν τράνταξε το δοκάρι του Νόιερ.

Στο 72’ οι Δανοί απείλησαν εκ νέου με τον Ζίμλινγκ, ωστόσο απέκρουσε με τα πόδια ο Νόιερ, που επενέβη σωτήρια και σε σουτ του Μπέντνερ τέσσερα λεπτά αργότερα.

Για να φτάσουμε στο 80΄, όταν η Γερμανία πέτυχε το νικητήριο της γκολ. Μετά από σέντρα του Οζίλ, κάτοχος της μπάλας έγινε ο Λαρς Μπέντερ, ο οποίος με πλασέ έγραψε το 2-1, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Τα γκολ του αγώνα:


Δανία-Γερμανία 1-2

Γκολ: 24′ Κρον Ντέλι – 19΄ Ποντόλσκι, 85’΄Μπέντερ

Δανία (Μόρτεν Όλσεν): Αντερσεν, Γιάκομπσεν, Κγιάερ, Αγγερ, Σιμόν Πόουλσεν, Ερικσεν, Γιάκομπ Πόουλσεν, Κβιστ, Ζίμλινγκ (79΄ Κρίστιαν Πόουλσεν), Κρον Ντέλι, Μπέντνερ.

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Μπέντερ, Μπαντστούμπερ, Χούμελς, Λαμ, Σβαϊνστάιγκερ, Κεντίρα, Μίλερ (84΄ Κρόος), Οζίλ, Ποντόλσκι (64΄ Σίρλε), Γκόμεζ (74΄ Κλόζε).

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης