Ξεκινώντας από την τερηδόνα, περνώντας από την παχυσαρκία και φτάνοντας μέχρι το τελικό στάδιο που είναι η εμφάνιση διαβήτη, η ζάχαρη θεωρείται η τροφή που πυροδοτεί πολυπαραγοντικά νοσήματα. Το κακό με τη ζάχαρη είναι πως δεν είναι πικρή και απαγορευμένη σαν τα ναρκωτικά, αλλά γλυκιά και 100% νόμιμη, η οποία δημιουργεί απίστευτο εθισμό. Δες ποια είναι τα πέντε χειρότερα ροφήματα τίγκα στη ζάχαρη και πρόσεξε την επόμενη φορά τι θα παραγγείλεις.

1) Παγωμένη μαργαρίτα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιβαρύνει τον οργανισμό σου με περισσότερη ζάχαρη από ό,τι θα έβρισκες σε ένα κομμάτι γαλακτομπούρεκου! Αλλά δεν είναι μόνο οι μαργαρίτες το πρόβλημά σου, υπάρχουν και άλλα παγωμένα ποτά που δεν είναι πολύ καλύτερα από τις μαργαρίτες. Μια μέτρια daiquiri φράουλα, για παράδειγμα, έχει περίπου 280 θερμίδες και 44 γραμμάρια ζάχαρης ανά μερίδα.

2) Τζιν τόνικ

Εάν παραγγέλνεις ένα τζιν με τόνικ στο μπαρ επειδή έχει λιγότερες θερμίδες, ξανασκέψου το. Μόλις ένα ποτήρι μπορεί να σου προσφέρει μεν 124 θερμίδες αλλά και 30 γραμμάρια ζάχαρης – αυτό είναι σχεδόν η ίδια ποσότητα που περιέχει ένα αναψυκτικό!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διάβασε περισσότερα στο Coremag.gr!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης