Η Κίνα ανακοίνωσε την απαγόρευση της χρήσης του λειτουργικού συστήματος Windows 8 σε καινούργιους κυβερνητικούς υπολογιστές, μία κίνηση για την διασφάλιση των συστημάτων της μετά το κλείσιμο των Windows XP.

Σύμφωνα με δήλωση, παρμένη από το επίσημο πρακτορείο της Κίνας, το Central Government Procurement Center (Κεντρική κυβερνητική υπηρεσία για τις δημόσιες συμβάσεις) ανέφερε πως όλοι οι σταθεροί υπολογιστές, τα laptop και τα tablets που θα αγοράζονται από κεντρικά κρατικά όργανα θα πρέπει να έχουν εγκατάσταση λογισμικού πέραν των Windows 8. Αν και οι καταναλωτές δεν επηρεάζονται είναι μια πολύ σημαντική απόφαση εκ μέρους της κυβέρνησης της Κίνας καθώς τα τελευταία 13 χρόνια χρησιμοποιούσαν τα Windows XP.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά το προσεχές μέλλον όμως, η Κίνα θα στρέψει το ενδιαφέρον της και τις προσπάθειές της στο δικό της λειτουργικό σύστημα βασισμένο στα Linux, μια ιδέα με την οποία φλέρταρε για αρκετό καιρό. Αυτό συνέβη καταρχάς με την προώθηση της χρήσης της με επίσημες ανακοινώσεις αλλά και με τις προσπάθειές της να να πείσει τους καταναλωτές ώστε να πάνε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Διαβάστε επίσης για την απόσυρση των Windows XP και μπείτε στις συζητήσεις μας στο forum PC: Software & Development του GameWorld.

Συντάκτης: matzaflaris2@gmail.com (Κωνσταντίνος Χαραχλάνης)
Πηγή: GameWorld.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης