Την έχουν αποκαλέσει… «δολοφόνο με το αγγελικό πρόσωπο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τη Ρουμάνα Ντέλια Βελκουλέσκου, η οποία… αναβαθμίστηκε και από την τρόικα της Κύπρου αναλαμβάνει επικεφαλής στην τρόικα της Ελλάδας που πιάνει δουλειά τις επόμενες ημέρες.

Η κα Βελκουλέσκου αναμένεται να είναι η νέα επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην τρόικα που θα είναι στην Ελλάδα και θα κάνει την αξιολόγηση. Θα πάρει τη θέση του Ρίσι Γκογιάλ, καθώς έχει γνώση της ελληνικής πραγματικότητας, αφού συμμετείχε και στο παρελθόν στα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα.

Η σκληρή τεχνοκράτισσα άφησε εποχή στην Κύπρο λόγω των θέσεών της, με αποτέλεσμα η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος» να της δώσει το όνομα… «Δρακουλέσκου». Η Βελκουλέσκου έχει κερδίσει τη φήμη «σκληρής» μονεταρίστριας εξαιτίας των εργασιών και των μελετών που έχει εκπονήσει. Από το 2002 έως το 2011 έχει υπογράψει τουλάχιστον 14 μελέτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντικατάσταση του Ινδού Ρίσι Γκογιάλ

Η Βελκουλέσκου αντικαθιστά τον Ινδό Ρίσι Γκογιάλ, ο οποίος παρέμεινε στο «τιμόνι» της τρόικας για την Ελλάδα λιγότερο από έναν χρόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιδόσεις του στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά το διάστημα Σεπτεμβρίου 2014 – Μαΐου 2015 και η έλλειψη προσαρμοστικότητάς του δεν ικανοποίησαν τον διεθνή οργανισμό και ως εκ τούτου αποφασίστηκε η αντικατάστασή του.

Παράλληλα, το Ταμείο δεν μπόρεσε να συγχωρέσει στον Ινδό τεχνοκράτη το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του στο ΔΝΤ θεωρήθηκε η βασική αιτία για τα αδιέξοδα τα οποία αντιμετώπισαν οι θεσμοί και η ελληνική πλευρά όσον αφορά στην εφαρμογή του προγράμματος.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης