Αθώος κρίθηκε κατά πλειοψηφία, εν μέσω χειροκροτημάτων, πριν από λίγο, από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» Κώστας Σακκάς, ο οποίος συνελήφθη χθες για παραβίαση ενός εκ των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.

Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του, τονίζοντας ωστόσο ότι πρόκειται για ένα τυπικό αδίκημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους, αλλά ότι είχε πιει παραπάνω εκείνο το βράδυ και κοιμήθηκε στο σπίτι της φίλης του. «Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει πολιτική βούληση, την οποία καλείστε εσείς να εξυπηρετήσετε» δήλωσε απευθυνόμενος στους δικαστές.

Ο Κώστας Σακκάς είχε αποφυλακιστεί με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών λόγω προβλημάτων υγείας που του προκάλεσε η πολυήμερη απεργία πείνας που πραγματοποιούσε διαμαρτυρόμενος για τη συνέχιση της κράτησής του επί 31 μήνες.

Του είχε επιβληθεί εγγύηση 30.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αλλά και από τον Νομό Αττικής, υποχρέωση διαμονής στη διεύθυνση που είχε δηλώσει, καθώς και απαγόρευση συναναστροφής με συγκατηγορουμένους του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Στον ανακριτή ο Κ. Σακκάς, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2014, 07:57

Συνελήφθη ο Κώστας Σακκάς, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2014, 16:09

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης