Μέσω του προγράμματος «Ιατρική Απόβαση 2015», θα υπάρξει αποστολή φοιτητών Ιατρικής σε ακριτικά νησιά με σκοπό την παροχή βοήθειας στα τοπικά Κέντρα Υγείας. 

Το πρόγραμμα οργανώνεται κάθε καλοκαίρι από το 1997 από την (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.)Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος, σε συνεργασία με Μονάδες Υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Περιφερικά και Αγροτικά Ιατρεία) και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης νησιών και άλλων τουριστικών προορισμών της Ελλάδας. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η προσφορά βοήθειας στους Ιατρούς και στο προσωπικό των Μονάδων Υγείας, καθώς και η ενίσχυση του έργου τους κατά τους θερινούς μήνες, οπότε και οι ανάγκες για ιατρικά χέρια είναι αυξημένες λόγω της τουριστικής προσέλευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φέτος, το πρόγραμμα θα λάβει χώρα 20 Ιουλίου με 30 Αυγούστου (20/7/2015-30/8/2015). Σε κάθε προορισμό αποστέλλονται 2 φοιτητές ανά εβδομάδα. Οι συμμετέχοντες είναι φοιτητές που έχουν έναν τουλάχιστον χρόνο κλινικής εμπειρίας από την Ιατρική Σχολή στην οποία φοιτούν (δηλαδή φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει το 4ο έτος σπουδών τους) και έχουν παρακολουθήσει πιστοποιημένες επιστημονικές εκδηλώσεις για συρραφή τραύματος και αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών είτε στις ημερίδες της Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. ανά την Ελλάδα είτε στα πλαίσια του 21ου Επιστημονικού Συνεδρίου Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος και 9ου Διεθνούς Forum (15-17 Μαΐου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών) και συμμετέχουν στο πρόγραμμα με δική τους ευθύνη.

Οι φετινοί προορισμοί της Ιατρικής Απόβασης είναι οι εξής:

Αίγινα
Αρεόπολη
Αστυπάλαια
Γαλατάς
Ιθάκη
Ίος
Καστελόριζο
Κέρκυρα (Αγ. Μάρκος) Κύθνος
Κως
Λέσβος (Πλωμάρι, Πολιχνίτος)
Λήμνος Λουτράκι Μήλος Παξοί
Πάρος
Ρόδος (Αρχάγγελος/Γεννάδι) Σέριφος
Σφακιά
Τήνος
Φολέγανδρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης