Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το πολυσυζητημένο χαστούκι κατά της Λιάνας Κανέλη αλλά και την επίθεση στη Ρένα Δούρου σε βάρος της οποίας εκσφενδόνισε ένα ποτήρι νερό, στη διάρκεια της πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής του ΑΝΤ1.

Μέσα σε μια κατάμεστη δικαστική αίθουσα η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη περιέγραψε με μελανά χρώματα την επίθεση που δέχτηκε από τον προφυλακισμένο βουλευτή της Χρυσής Αυγής μέσα στο τηλεοπτικό στούντιο του ΑΝΤ1. H μάρτυρας έκανε λόγο για τέσσερις μπουνιές που δέχτηκε από τον Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος , όπως είπε, ήταν εκτός ελέγχου με αφορμή αιτιάσεις της Ρένας Δούρου για δικαστικές του εκκρεμότητες. «Προσπάθησα να μην πέσω κάτω. Δεν ήθελα να γίνω ρεζίλι.. Έχω πάει σε πολέμους ξέρω να ξεχωρίζω».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Λιάνα Κανέλη ανέφερε ότι από τα χτυπήματα επιδεινώθηκε η υγεία της. «Ήμουν ένας άνθρωπος σε πλήρη οδύνη. Δεν θέλησα να κάνω μήνυση γιατί από μόνη της η πράξη είναι εξευτελιστική».

«Οι κομμουνιστές παλιοί και καινούργιοι ορθώνουν ανάστημα στον φασισμό» είπε η Λιάνα Κανέλη όταν η συνήγορος υπεράσπισης την αποκάλεσε πρώιμη κομμουνίστρια. Η αποστροφή αυτή προκάλεσε έντονες αποδοκιμασίες και βαρείς χαρακτηρισμούς σε βάρος της βουλευτού από τους υποστηρικτές του κατηγορουμένου και την διακοπή του δικαστηρίου.

Στην έδρα του δικαστηρίου τοποθετήθηκε υπολογιστής προκειμένου να προβληθεί το επίμαχο βίντεο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή την ώρα καταθέτει ο δημοσιογράφος Αντώνης Παπαδάκης αρχισυντάκτης της εκπομπής του ΑΝΤ1.

Νωρίτερα το δικαστήριο απέρριψε ένσταση του κατηγορουμένου περί ακυρότητας του κατηγορητηρίου επειδή, όπως είπε, δεν προηγήθηκε άρση ασυλίας για την πράξη που καλείται να λογοδοτήσει ο Ηλίας Καδιδιάρης. Σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη έχει ασκηθεί, αυτεπάγγελτη, ποινική δίωξη για απρόκλητη και έμπρακτη εξύβριση και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο, το οποίο έκανε το γύρο του κόσμου, αποτέλεσε ένα από τα βασικά στοιχεία που βάρυναν στην απόφαση για την προφυλάκιση του. Όπως αναφέρουν στο σκεπτικό τους ανακρίτριες και εισαγγελέας , η χειροδικία αυτή είναι μια από τις ενδείξεις της βιαιότητας του χαρακτήρα του.

Πάντως, ο προφυλακισμένος βουλευτής μετά το επεισόδιο είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος των δυο γυναικών μιλώντας για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.

Χθες, ο Ηλίας Κασιδιάρης πέρασε και πάλι το κατώφλι της Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί για το «βίντεο Μπαλτάκου». Ο βουλευτής μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ωστόσο, επέστρεψε στη φυλακή όπου κρατείται προσωρινά για την μεγάλη υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης