Υπό απαράδεκτες και ανθυγιεινές συνθήκες ζούσαν στο χάλασμα της οδού Σταδίου στην Καλαμάτα, σε απόσταση αναπνοής από την εφημερίδα «Θάρρος», τρία παιδιά Ρομά, από ενός έως και πέντε ετών, η μητέρα τους, ένας Ρομά, μία ακόμη ομόφυλή του, καθώς και ένας υπήκοος Τυνησίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από τον έλεγχο που έκαναν εκεί το πρωί της Τρίτης άνδρες της Ασφάλειας, συνεπικουρούμενοι από μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας Καλαμάτας.

Η κινητοποίηση από πλευράς Δημοτικής Αρχής, μετά από δημοσίευμα τοπικής υπηρεσίας, ήταν άμεση, ενώ στο σημείο έφθασε και η αντιδήμαρχος Μαρία Οικονομάκου, μαζί με κοινωνική λειτουργό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν, η Ρομά μαζί με τα παιδιά της έχουν χώρο κατοικίας στην «Μπιρμπίτα», αλλά δεν μένουν εκεί, καθώς ζητιανεύει σε διάφορα σημεία της Καλαμάτας, ενώ ο άντρας της βρίσκεται στη φυλακή.

Η άλλη γυναίκα Ρομά δήλωσε πως κατοικεί στη Μεσσήνη, ενώ ο ομόφυλός της ήταν επίσης γνωστός των αστυνομικών αρχών.

Ο μετανάστης από την Τυνησία είχε μαζί του έγγραφα που πιστοποιούσαν το νόμιμο της παραμονής του στην Ελλάδα, ενώ προσήχθη στην Αστυνομία για να διαπιστωθεί, μέσω της εξέτασης των δακτυλικών του αποτυπωμάτων, αν έχει διαπράξει αδίκημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά της, η κα Οικονομάκου ζήτησε την παρέμβαση συνεργείων του Δήμου Καλαμάτας, προκειμένου να αφαιρέσουν τη μεταλλική σκάλα που οδηγεί από το ισόγειο στον όροφο, αλλά και να σφραγίσουν το κτίσμα, για να αποτρέψουν μελλοντική διαμονή σε αυτό άλλων ατόμων.

Πηγή: Θάρρος
Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης