Σε σίριαλ για γερά νεύρα εξελίσσεται η άγρια κόντρα μεταξύ του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη, με τη Σύγκλητο να… ρίχνει λάδι στη φωτιά, καλύπτοντας τον καθηγητή, όσον αφορά στην απόφαση παραπομπής του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα, ο κ. Πελεγρίνης δυναμίτισε το ήδη φορτισμένο κλίμα με την ομιλία του στη μεγάλη αίθουσα του κεντρικού κτηρίου του ιδρύματος στα Προπύλαια. «Αισθάνομαι δέος για την απεργία αυτών των ανθρώπων, που δίνουν το αίμα τους για να σώσουν τη σάρκα τους» δήλωσε ο πρύτανης και καταχειροκροτήθηκε από το ακροατήριο.

«Δεν ξέρω αν θα είμαι εδώ αύριο, αλλά είμαι υπερήφανος για τους υπαλλήλους του πανεπιστημίου μας που δίνουν ένα μάθημα στην κοινωνία για το πώς πρέπει να αγωνίζεται» είπε ο κ. Πελεγρίνης. «Ζούμε την τελευταία πράξη ενός δράματος» τόνισε και εν συνεχεία διέκοψε τη φράση του για να προσθέσει: «Αυτό το παίρνω πίσω, γιατί βλέπω τηλεοπτικά κανάλια στην αίθουσα…».

Αίσθηση προκάλεσε, επίσης, η αναφορά του για το Συμβούλιο του ΕΚΠΑ. «Το Συμβούλιο αποτελεί την πέμπτη φάλαγγα του Φράνκο» επεσήμανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον υπουργό Παιδείας είπε ότι αντιμετωπίζει τα πανεπιστήμια με κύριο χαρακτηριστικό της πολιτικής του τον αυταρχισμό και ότι, αντί να διορθώσει τα λάθη του, τιμώρησε τους υπαλλήλους του ιδρύματος με νέα λάθη, μεταξύ των οποίων και η τροπολογία για τα πειθαρχικά εκείνων που δεν απογράφηκαν, που μετά την πήρε κι αυτή πίσω.

Ομόφωνη ήταν η απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών σχετικά με την παραπομπή του πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για παράβαση καθήκοντος, με τα μέλη της να αναφέρουν πως δεν συντρέχει κάποιος λόγος για μια τέτοια ενέργεια, συνεπώς δεν δικαιολογείται να τεθεί σε αργία.

Συναντήσεις και στο βάθος… κάλπη

Από τη μεριά του, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος συναντάται σήμερα, στις 16.00, με τους εκπροσώπους της ομοσπονδίας των διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ. Οι διοικητικοί του ΕΚΠΑ θα συνεδριάσουν αύριο στις 10.00 το πρωί, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η γενική συνέλευση των υπαλλήλων του ΕΜΠ, όπου άνοιξαν σήμερα ακόμη δύο σχολές.

Ανοιχτές σχολές στο Μετσόβιο

Ανοικτές είναι πλέον οι έξι από τις εννέα σχολές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, καθώς σήμερα έληξε η κατάληψη στις σχολές των Ναυπηγών και των Τοπογράφων.

Κλειστές παραμένουν οι σχολές της Αρχιτεκτονικής, των Μεταλλειολόγων και των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών (ΣΕΜΦΕ).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης