Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατεπείγουσα ποινική προκαταρκτική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και λίγες ώρες σχετικά με το σκάνδαλο των «παραμάγαζων» της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. που είχε αποκαλυφθεί από τη zougla.gr και από τη ραδιοφωνική εκπομπή «Πέτρα Σκανδάλου» του zougla radio.

Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κυρίας Ελένης Ράικου, η υπόθεση ανατέθηκε στον εισαγγελέα κ. Γιάννη Δραγάτση, ο οποίος καλείται πλέον να διερευνήσει σε βάθος τη δυσώδη ιστορία. Σε αυτήν εμπλέκονται ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Γιώργος Καλαμαράς, το υψηλόβαθμο στέλεχος κ. Παναγιώτης Ψωρόιδας, καθώς και μερικές παρένθετες εταιρείες με μέλη ήδη υπάρχοντες εξωτερικούς συνεργάτες της ΚτΠ Α.Ε. που εμφανίζονται να παίρνουν -εκ νέου- έργα.

Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι η δικαστική εξουσία εμφανίζει γρηγορότερα αντανακλαστικά από την πολιτική εξουσία. Υπενθυμίζεται ότι η ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είχε αρκεσθεί σε μια «χλιαρή» ανακοίνωση, η οποία ουσιαστικά έβαζε πλάτη στα ηθικά και νομικά ανομήματα που είχαν προκύψει από τη δημοσιογραφική έρευνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά το γεγονός ότι είχε υπάρξει δημόσια τοποθέτηση του πρώην υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος είχε δείξει την πόρτα της εξόδου σε όλους όσοι εμφανίζονταν να υπηρετούν στην εταιρεία του Δημοσίου και να έχουν παράλληλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, ο υφυπουργός κ. Παντελής Τζωρτζάκης είχε πετάξει -κατά το κοινώς λεγόμενο- την «μπάλα στην εξέδρα».

Η ανακοίνωση περιοριζόταν στις εξηγήσεις που είχε δώσει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Καλαμαράς, αλλά και στη διαβεβαίωση ότι θα εξετάζονταν οι παράλληλες επιχειρηματικές δραστηριότητες του έτερου μεγαλοστελέχους, κ. Παναγιώτη Ψωρόιδα. Κάπου εκεί κολλήσαμε, στα «θα»…

Ο έκθετος κ. Καλαμαράς

Από το ρεπορτάζ και τα στοιχεία -που πλέον βρίσκονται στη διάθεση των εισαγγελικών αρχών- είχε καταδειχθεί ο ρόλος του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας (και στενού φίλου του Ευάγγελου Βενιζέλου) κ. Γιώργου Καλαμαρά. Μέχρι το 2006 ο κ. Καλαμαράς ήταν διευθυντής Ψηφιακών Εφαρμογών στον ΟΠΕΠ, δηλαδή στέλεχος του Υπουργείου Πολιτισμού. Στις 6 Απριλίου του 2010 ορίστηκε μέλος του Δ.Σ. της ΚτΠ και λίγο καιρό αργότερα έγινε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Ωστόσο, ο κ. Καλαμαράς ασκούσε και ασκεί παράλληλη επιχειρηματική δραστηριότητα. Από τον Απρίλιο του 2007 είναι μέτοχος στην εταιρεία «Ντάταβερς ΕΠΕ», που ασκεί παρεμφερή επιχειρηματική δραστηριότητα με την ΚτΠ και η οποία έπαιρνε δουλειές από το ελληνικό Δημόσιο και δη από το Υπουργείο Πολιτισμού, στο οποίο είχε θητεύσει ο κ. Καλαμαράς!

-Στις 5 Μαΐου του 2011 η εταιρεία του κ. Καλαμαρά ανέλαβε την τεχνική υποστήριξη του συστήματος «Οδυσσέας».

-Στις 2 Αυγούστου του 2011 ανέλαβε την ανάπτυξη εφαρμογής διαχείρισης του «Οδυσσέας» και

– Στις 20 Σεπτεμβρίου ανέλαβε την ανάπτυξη του λογισμικού για την επέκταση της ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης εγγράφων του υπουργείου.

Ο ρόλος του κ. Ψωρόιδα

Ενδιαφέρον ρόλο διαδραματίζει και το πλέον παλαιό στέλεχος της ΚτΠ Α.Ε. κ. Παναγιώτης Ψωρόιδας, ο οποίος εμφανίζεται να έχει ακόμα δύο εταιρείες (την Τέσσερα Ε.Π.Ε. και την Αιχμή Συμβουλευτική). Στη δεύτερη είναι συνεργάτης με τον κ. Ιωάννη Κουτσολιόντο, στον οποίο έδινε δουλείες κατά τη διάρκεια της θητείας του στην ΚτΠ. Διαφανείς καταστάσεις…

Φωτογραφικές διατάξεις

Στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών έχει μπει και ένας πρόσφατος διαγωνισμός που αφορά στην παροχή υπηρεσιών υποστήριξης στον Τομέα Παραγωγικής Λειτουργίας Έργων, το οποίο κοστίζει 158.178 ευρώ. Το έργο ανατέθηκε στην εταιρεία AILERON, που αποδείχθηκε ότι ανήκει σε εξωτερικό συνεργάτη της ΚτΠ και έχει ως μέλη της άλλους εξωτερικούς συνεργάτες της εταιρείας του Δημοσίου…

Διαβάστε επίσης:

5.000 ευρώ για 20 μέρες!
Η μεγάλη ρεμούλα των ημετέρων
Προστατεύουν τον πρωταγωνιστή του σκανδάλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης