Πρόκειται για ένα μικρό νησάκι λίγα ναυτικά μίλια νότια της Ιεράπετρας, του Νομού Λασιθίου, πασίγνωστο λόγω των καταγάλανων ακτών του και των σπάνιων κέδρων του, που διαμορφώνουν ένα «αφρικανικό» σκηνικό ιδιαίτερης ομορφιάς. Δεκάδες χιλιάδες τουρίστες το επισκέπτονται κάθε χρόνο, όμως η «Χρυσή» (ή Γαϊδουρονήσι) αποτελεί προστατευόμενη περιοχή και άρα απαγορεύεται η διαμονή στο νησί, αν και πολλοί φανατικοί φίλοι του, παρά τις συστάσεις των Αρχών, κατασκηνώνουν κάτω από τους κέδρους.

Και όμως, ο κυρ Νικόλας ή «Πονηρός», όπως τον αποκαλούν οι ντόπιοι, είναι μόνιμος κάτοικος εδώ και 40 χρόνια, ενώ το τελευταίο διάστημα υπάρχουν μιμητές του, οι οποίοι έχουν αφήσει τα… αστικά εγκόσμια, για να εγκατασταθούν μόνιμα σε αυτό που οι ντόπιοι αποκαλούν «Γαλάζια Λίμνη», παραλληλίζοντας την ομορφιά του νησιού με τη γνωστή ταινία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κάμερα της zougla.gr βρέθηκε στο Γαϊδουρονήσι και κατέγραψε τις δηλώσεις κάποιων από τους ελάχιστους κατοίκους του, οι οποίοι, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κυρίως τον χειμώνα, φαίνονται ευτυχισμένοι για την απόφασή τους…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης