Φάκελο με τις υπογραφές κατοίκων των Ανωγείων που παραχωρούν δωρεάν, χωρίς αποζημίωση, τα χωράφια τους για τη συνέχιση του δρόμου Γάζι-Ανώγεια, παρέδωσε την Τετάρτη στον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη ο δήμαρχος Ανωγείων Μανόλης Καλλέργης συνοδευόμενος από συνεργάτες του στον δήμο, τον εφημέριο και κατοίκους των Ανωγείων.

Ο περιφερειάρχης συνεχάρη τον δήμαρχο και τους κατοίκους, χαρακτηρίζοντας τη δωρεάν παραχώρηση των περιουσιών τους ως γενναία πράξη, όπως έγινε πρόσφατα με τους κατοίκους του Αστυρακίου οι οποίοι επίσης παραχώρησαν χωρίς αποζημίωση τις περιουσίες τους για να μπορέσει η Περιφέρεια να προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα ο κ. Αρναουτάκης εξέφρασε την πολιτική βούληση της Περιφέρειας για τη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου, στη συνάντηση που έγινε στην περιφέρεια παρόντων του αντιπεριφερειάρχη Ευριπίδη Κουκιαδάκη, του προέδρου του περιφεριακού συμβουλίου Γιώργου Πιτσούλη, του δημάρχου Ανωγείων Μανόλη Καλλέργη, των πρώην δημάρχων Ανωγείων Νίκου Ξυλούρη και Σωκράτη Κεφαλογιάννη, του γενικού διευθυντή των τεχνικών υπηρεσιών Γιώργου Παπαδάκη, δημοτικών παραγόντων, του εφημερίου και κατοίκων των Ανωγείων. 

«Δέσμευση μας απέναντι στα Ανώγεια αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου είναι ότι αυτό το έργο πρέπει να γίνει και θα γίνει» είπε  ο περιφερειάρχης ενώ αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης τους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής. 

Ο Περιφερειάρχης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων πρόσθεσε ότι, « η ολοκλήρωση του δρόμου θα είναι ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο για την ευρύτερη περιοχή το οποίο δεν μπορεί να γίνει σε ένα δύο χρόνια. Όμως εμείς δεσμευόμαστε μετά την ολοκλήρωση των μελετών και ότι άλλο χρειαστεί μήπως μια τροποποίηση άλλης χάραξης να δημοπρατηθεί αυτό το έργο και σιγά σιγά θα προσπαθούμε να βρούμε τους πόρους γιατί μόνο από εθνικούς πόρους μπορεί να γίνει. Ο προϋπολογισμός στο τμήμα αυτό, το οποίο αναφερόμαστε, είναι κοντά στα 15 εκατομμύρια.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τις φωτογραφίες του flashnews.gr:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης