Θρασύτατη μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τη ληστεία που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στα ΕΛΤΑ στο Καναλάκι της Πρέβεζας. Και αυτό όχι μόνο γιατί η ληστεία έγινε στο κατάστημα μέσα στην πόλη αλλά και από το γεγονός ότι οι δράστες παρέμειναν τουλάχιστον 15 λεπτά εντός των γραφείων.

Όλα ξεκίνησαν στις 09:00 το πρωί, όταν τέσσερις άγνωστοι σταμάτησαν έξω από το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο Καναλάκι στην Πρέβεζα. Το κατάστημα να σημειώσουμε βρίσκεται περιστοιχισμένο από κατοικίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο από τους δράστες έμειναν εκτός και οι άλλοι δύο, πιθανόν Αλβανικής υπηκοότητας, σύμφωνα με μαρτυρίες, από την ομιλία τους, μπήκαν μέσα με παρατεταμένα τα όπλα και κρατώντας χειροβομβίδες, έδωσαν εντολή αμέσως στους υπαλλήλους να τους παραδώσουν τα χρήματα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή των ΕΛΤΑ στην Πρέβεζα Αιμίλιο Ντάκουλα, οι δράστες πρέπει να παρέμειναν τουλάχιστον 15 λεπτά μέσα στο κατάστημα, περιμένοντας να ανοίξουν τα χρηματοκιβώτια που λειτουργούν με χρονοκαθυστέρηση.

Στο διάστημα αυτό οι δράστες αναζητούσαν χρήματα και στα συρτάρια των γραφείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά, πήραν περίπου 6000 ευρώ, ενώ όπως έγινε γνωστό αφαίρεσαν μέχρι και το τελευταίο ευρώ που στα χρηματοκιβώτια, ακόμα και τα κέρματα.

Στη συνέχεια, βγήκαν τρέχοντας και επιβιβάστηκαν σε ι.χ. όχημα που τους περίμεναν οι άλλοι δύο συνεργοί τους και τράπηκαν σε φυγή.

Η σήμανση περισυνέλεξε αποτυπώματα από τον χώρο.

Πιθανόν οι δράστες να διέσχισαν την πόλη, προκειμένου να απομακρυνθούν, αφού δύο είναι οι έξοδοι διαφυγής ή ακολούθησαν διαδρομή δια μέσω αγροτικών δρόμων με κατεύθυνση προς Γλυκή ή Ηγουμενίτσα.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας σήμανε συναγερμός και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στην περιοχή και έστησαν μπλόκα σε κάθε πιθανό σημείο διέλευσης των δραστών. Ταυτόχρονα δόθηκε σήμα σε όλες τις διευθύνσεις της Ηπείρου.

Ο κ. Ντάκουλας, διευθυντής των ΕΛΤΑ στον Νομό Πρέβεζας μιλώντας στο pamepreveza.gr έκανε λόγο, για θρασύτατη ληστεία με διάρκεια, που κράτησε δεκαπέντε λεπτά, ενώ τόνισε ότι οι υπάλληλοι κινήθηκαν με ψυχραιμία, όπως έπρεπε σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν λάβει και τον κανονισμό από την υπηρεσία, για να μην αντισταθούν σε τέτοιες περιπτώσεις γιατί πάνω απ όλα προέχει η ανθρώπινη ζωή, αφού οι ληστές τις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι ψύχραιμοι…

Πηγή: pamepreveza

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης