Λίγη ώρα μετά τις 19.30 το απόγευμα επικράτησε νέα ένταση μεταξύ των εργαζομένων της ΕΡΤ και των ΜΑΤ που φρουρούν τις εγκαταστάσεις. Στο Ραδιομέγαρο πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας οι απολυμένοι του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, στην οποία το παρών δίνουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο κ. Κουρουμπλής.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλει στο zougla.gr ότι η κα Κωνσταντοπούλου προπηλακίστηκε -λίγο πριν από τις 20.00 το βράδυ- από αστυνομικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά ότι έχουν προπηλακιστεί βουλευτές έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. «Αυτό που επιχειρήθηκε ήταν η βίαιη εισβολή βουλευτών μαζί με μια ομάδα εργαζομένων έξω από το κτήριο της ΕΡΤ. Δεν θα επιτρέψουμε επανακατάληψη της ΕΡΤ. Είναι δημόσια περιουσία» υπογράμμισε ο κ. Σταμάτης.

 
Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι απηύθυναν έκκληση, ώστε να συγκεντρωθούν αλληλέγγυοι έξω από το Ραδιομέγαρο.


(Η στιγμή της έντασης)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει το ertopen.com: «Με τη συνοδεία των ΜΑΤ στο κτήριο εισήλθαν δύο εργαζόμενοι της ΔΤ. Ο ένας ήταν αναπληρωματικός με χαμηλή βαθμολογία στον σχετικό διαγωνισμό, όμως καθώς αποτελεί συνεργάτη στελέχους του γραφείου που έχει τον έλεγχο της ΔΤ στο Υπουργείο Οικονομικών, όχι μόνο βρήκε θέση, αλλά τώρα είναι και εντός του κτηρίου, χωρίς να γνωρίζει κανείς τι κάνει. Τα δύο πρόσωπα αυτά βρίσκονται στο master, δηλαδή στο στούντιο του κεντρικού ελέγχου της ΕΡΤ ΑΕ, υπό τη συνοδεία των αστυνομικών. Στο master εισήλθαν παραβιάζοντας την ηλεκτρονική πόρτα».

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ προκάλεσαν μικρές ζημιές κατά την είσοδό τους στο κτήριο και οι πρώην εργαζόμενοι τελικά τους παρέδωσαν τα κλειδιά για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Σήμερα το πρωί, επίσης, η ΕΥΔΑΠ άλλαξε το ρολόι παροχής νερού με τη δικαιολογία πως το κτήριο ανήκει στη ΝΕΡΙΤ, παρότι η περιουσία της ΕΡΤ τελεί υπό μεταβίβαση στο ΥΠΟΙΚ.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ επαναλαμβάνουν ότι έχουν διατηρήσει το κτήριο και τον εξοπλισμό ανέπαφο και εκφράζουν φόβους για ζημιές ή ακόμη και για κλοπές υλικού όταν εκείνοι αποχωρήσουν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης