Η πλούσια κυρία των βορείων προαστίων όταν ανακάλυψε πως της έλειπαν από το σπίτι διάφορα κοσμήματα, αλλά ακόμη και καινούργια εσώρουχα από την κρεβατοκάμαρά της αμέσως προσπάθησε να εντοπίσει ποιος ήταν ο «ποντικός» που της είχε κάνει τη δουλειά. 

Στην αρχή δεν είπε τίποτα σε κανέναν αλλά κατάφερε να φέρει στη μνήμη της ποιος και γιατί την είχε επισκεφθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα και ακόμη περισσότερο ποιο πρόσωπο ερχόταν συχνά στο σπίτι της για κάποιο λόγο. Το είπε στον άντρα της και στην αστυνομία και έστησαν κρυφές κάμερες. Ο «ποντικός» δεν άργησε να πιαστεί στην φάκα. Ήταν μία 50αρα, εντυπωσιακή, η οποία δεν είχε ξαφρίσει μόνο αντικείμενα μεγάλης αξίας. Είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο οικειότητας με τον χώρο που όπως ανακάλυψε η αστυνομία αργότερα είχε καταφέρει να αδειάσει ακόμη και τον καταψύκτη κλέβοντας κομμάτια κρέατος καλής ποιότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το θράσος της 50αρας είχε φθάσει στο σημείο που της επέτρεπε να εισέρχεται στην κρεβατοκάμαρα και να ανοίγει τα συρτάρια για να διαλέξει φρεσκοαγορασμένα αλλά και ακριβά εσώρουχα. Φεύγοντας άπλωνε χέρι και στην μπουγάδα και έπαιρνε μαζί της το πιο εύκολο απόκτημα. 

Τελικά η αστυνομία τη συνέλαβε όταν οι κάμερες απέδειξαν πως η 50αρα έφθασε σε σημεία απίστευτης θρασύτητας. Μία σκηνή που κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης είναι ενδεικτική: Ο μικρός γιος της ιδιοκτήτριας του σπιτιού έχει γυρισμένη την πλάτη και ασχολείται με κάτι πάνω σε ένα τραπέζι. Μόλις στο 1,5 μέτρο από την πλάτη του παιδιού βρίσκεται η τσάντα της κυρίας. Η 50αρα ανοίγει την τσάντα με μία άνεση άνευ προηγουμένου, βγάζει το πορτοφόλι, το ανοίγει, επιλέγει χαρτονόμισμα, το βάζει στην τσέπη της και μετά τοποθετεί το πορτοφόλι στην θέση του. Κλείνει την τσάντα και απομακρύνεται φυσιολογικά. Το παιδί δεν έχει καταλάβει τίποτα. 

Μετά τη σύλληψη αποκαλύφθηκε η πλούσια δράση και το δίκτυο της 50αρας. Επαγγελματίας κομμώτρια, έκλεινε ραντεβού με κυρίες που της επισκεπτόταν στα σπίτια τους για να τους φτιάξει τα μαλλιά. Τιμολόγιο φθηνό σε εποχές κρίσης και άψογο αποτέλεσμα. Το δίκτυο της επεκτεινόταν από το Χαλάνδρι έως τα Μελίσσια και από την Πεντέλη έως τον Γέρακα. Είχε πολλές πελάτισσες, άρα και πολλές προκλήσεις. Ξάφριζε τα σπίτια μεθοδικά εν είδει «σκούπας». Δεν άφηνε τίποτα όρθιο. Και δεν ήταν επιλεκτική. Ό,τι έβρισκε στο διάβα της που ήταν εύκολο να το αρπάξει, το έκανε. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 50αρα κομμώτρια κατάγεται από την Πέτρα Λέσβου και ζει στο Πολύδροσο Χαλανδρίου. Οι αστυνομικοί που την συνέλαβαν ζητούν από όλες τις κυρίες που έπεσαν θύματα κλοπής να προστρέξουν στο αστυνομικό τμήμα Βριλησσίων για να δηλώσουν τις κλοπές αλλά και να ταυτοποιήσουν κλοπιμαία.

Την σύγχρονη εκδοχή του Αρσέν Λουπέν διαχειρίστηκε ο εισαγγελέας ο οποίος ήταν ιδιαίτερα αυστηρός. Άσκησε σε βάρος της ποινική δίωξη για διακεκριμένη κλοπή κατά συρροή σε βαθμό κακουργήματος και όχι για το απλό πλημμέλημα της κλοπής. Η καριέρα της κομμώτριας έφθασε σε ένα τέλος βέβαια αλλά είναι ελεύθερη αφού έχει καταβάλει την απαιτούμενη εγγύηση. Οι αστυνομικοί του τμήματος Βριλησσίων κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η κομμώτρια είναι μία κλασική περίπτωση βαριάς μορφής κλεπτομανίας. Είναι αλήθεια πως άλλο είναι να κλέβεις μόνο χρυσαφικά και άλλο να κλέβεις ταυτόχρονα κατεψυγμένα φιλέτα και μεταξωτά εσώρουχα. 

Zougla newsroom

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης