Φωτορεπορτάζ: Παναγιώτης Σαγκούρης, Νίκος Χριστοφάκης
Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

Κινητοποιήσεων συνέχεια από τους κατοίκους του Μενιδίου, στον απόηχο του τραγικού θανάτου του 11χρονου μαθητή από «αδέσποτη» σφαίρα και των εκτεταμένων επεισοδίων στην πόλη των τελευταίων ημερών, με τον δήμαρχο του Μενιδίου να πραγματοποιεί τελικά συνάντηση με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ εκατοντάδες πολίτες της πόλης βρέθηκαν έξω από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, στις 19:30 το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Μενιδίου, όπου και κατέληξε μετά από πορεία στους κεντρικούς δρόμους, ενώ την ίδια ώρα εκατοντάδες κάτοικοι μεταφέρθηκαν με πούλμαν (περίπου 10) που ναυλώθηκαν για να τους μεταφέρουν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στην Κατεχάκη. 

Οι συγκεντρωμένοι στο υπουργείο φώναξαν διάφορα συνθήματα όπως «Έξω η πρέζα από το Μενίδι» και «Μάριε ζεις, εσύ μας οδηγείς». Επίσης, έφεραν ένα μεγάλο πανό που έγραφε «Διεκδικούμε, απαιτούμε άμεση λύση στο πρόβλημα. Υπομονή τέλος». Στο υπουργείο ανέβηκε αντιπροσωπεία των κατοίκων, μαζί με τον δήμαρχο, προκειμένου να εκθέσουν τα αιτήματά τους.

Η συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήρθαμε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να διαδηλώσουμε ειρηνικά. Το Μενίδι είναι καζάνι που βράζει. Υπάρχει οργή και θυμός. Δεν έχουμε λάβει μέχρι στιγμής κανένα αισιόδοξο μήνυμα για το αγαθό της ασφάλειας στην περιοχή μας» Αυτά τόνισε ο δήμαρχος Αχαρνών Γιάννας Κασσαβός, σε δηλώσεις του έξω από το υπουργείο, και συνέχισε: Έπρεπε να χαθεί ένας μαθητής για να αφυπνιστούν συνειδήσεις; Θα κάνουμε καθημερινά ειρηνικές διαδηλώσεις. Ζητάμε να μας δώσετε λύσεις. Το θέμα δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά να βρεθεί λύση. Για το ίδιο θέμα είχαμε συναντηθεί και με υπουργούς της ΝΔ. Ζητάμε να υπάρχει και στην πόλη μας ασφάλεια.

Ο πρόεδρος του συμβουλίου του Δήμου Αχαρνών κατά της εγκληματικότητας και των ναρκωτικών, Παναγιώτης Πολυμενίδης υπογράμμισε ότι το πρόβλημα υπάρχει από το 2000. Θεωρώ ότι τα ναρκωτικά είναι στο Μενίδι γιατί έχουν επιλέξει να είναι εκεί. Στο θέμα μας εμπλέκονται και άλλα υπουργεία όπως της Δικαιοσύνης. Δεν μπορεί έμπορος ναρκωτικών να συλλαμβάνεται και να αφήνεται ελεύθερος σε δύο ημέρες είπε ο κ. Πολυμενίδης.

Εκ μέρους γονέων της περιοχής, ο Ευάγγελος Σουλιώτης σημείωσε: «Εγώ αν δεν στείλω το παιδί μου στο σχολείο θα με καλέσει ο εισαγγελέας. Υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή μας και θέλουμε να ζούμε ελεύθεροι, με ισονομία και όχι με ναρκωτικά. Δεν μπορείτε ή δεν θέλετε; είπε καταλήγοντας ο κ. Σουλιώτης.

Ο δήμαρχος Μενιδίου κατά την είσοδό του στο Υπουργείο

Οι δηλώσεις του δημάρχου Μενιδίου, Γ. Κασσαβού
:

Αργά το βράδυ, μετά το πέρας της συνάντησης, ο δήμαρχος δήλωσε: «Έγινε συζήτηση με τον υπουργό, τον γγ του υπουργείου και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ και υπήρξε η δέσμευση για ένα καλύτερο αύριο για τις Αχαρνές».

Ο κ. Κασσαβός πρόσθεσε ότι αύριο στις 12.30 θα υπάρξει νέα συνάντηση με τον γγ του υπουργείου και τον αρχηγό της αστυνομίας για να συζητηθεί το επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας στην περιοχή των Αχαρνών. Ο δήμαρχος απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους πολίτες είπε ότι θα γίνει κανονικά η αυριανή συγκέντρωση που έχει προγραμματισθεί για τις 19:00 στο Μενίδι. 

Η πορεία του ΠΑΜΕ στο Μενίδι:



Φωτογραφίες από την αναχώρηση των κατοίκων από το Μενίδι (19:30):

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης