Με ποδηλατοπορεία στο κέντρο και καθιστική διαμαρτυρία στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας συμμετέχουν μέλη κινήσεων πολιτών της Θεσσαλονίκης στην «Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Συγκρούσεων», που τιμάται σήμερα, Κυριακή 20 Νοεμβρίου.

Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας με πρόσκληση του πανελλαδικού συλλόγου «SOS Τροχαία Εγκλήματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σύλλογος «απευθύνεται ιδιαίτερα στις οικογένειες θυμάτων να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις και να συμμετάσχουν ενεργά στη συγκρότηση ενός κινήματος που μπορεί να σταματήσει το πογκρόμ στους δρόμους. Το οφείλουμε σ’ αυτούς που χάσαμε και είναι ο μόνος ουσιαστικός τρόπος για να τους τιμήσουμε. Η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης είναι αφιερωμένη στα πρόσωπα και όχι στους αριθμούς. Θυμόμαστε και τιμούμε τον κάθε άνθρωπο που χάθηκε, άδικα, βίαια, αιφνιδιαστικά, χωρίς κανένα λόγο. Οραματιζόμαστε μια χώρα και ένα κόσμο χωρίς κανένα θύμα από τροχαίες συγκρούσεις. Κάποιοι το θεωρούν ουτοπικό», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου.

Στη Θεσσαλονίκη θα γίνει συγκέντρωση ποδηλατών στο Λευκό Πύργο στις 11 το πρωί, πορεία στο κέντρο και διαμαρτυρία στον πεζόδρομο Αγίας Σοφίας όπου οι συμμετέχοντες θα ανάψουν κεράκια και θα ενημερώσουν τον κόσμο με φυλλάδια. Στην συνέχεια, θα επιστρέψουν στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» όπου θα λάβουν μέρος και στην εκδήλωση «Ποδήλατο για τον Διαβήτη».

«Σας καλούμε και φέτος να συμμετάσχετε στο ποδηλατικό μας κάλεσμα. Κάλεσμα μνήμης για τα θύματα τροχαίων, αλλά και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης σε σχέση με τα τροχαία εγκλήματα. Γιατί η εγκατάλειψη θύματος δεν είναι ατύχημα… – οι χιλιάδες ετησίως θάνατοι από τροχαία δεν είναι ατυχήματα…- οι δρόμοι ανήκουν σε όλους… – οι ευάλωτοι χρήστες του οδικού δικτύου έχουν προτεραιότητα…- η αντίληψη περί παντοκρατορίας του Ι.Χ. πρέπει να εκλείψει…- η ασφαλής κυκλοφορία είναι δικαίωμα…», υποστηρίζει η οργάνωση «ποδηλατοδράσεις Θεσσαλονίκης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Αθήνα θα γίνει συνάντηση στη μία μετά το μεσημέρι στο σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα, όπου θα είναι η χορωδία της ΕΡΤ. Στην Κατερίνη εκδηλώσεις θα γίνουν στην πλατεία Δημαρχείου, από τις 11 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι.

Πηγή: εφημερίδα «Μακεδονία»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης