Τις δραστηριότητες του Τάσου Θεοφίλου στην περιοχή της Λαμίας ερευνούν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Τ. Θεοφίλου, μετά τη ληστεία της Πάρου και τον φόνο του Δημήτρη Μίχα, μετέβη στη Λαμία, προκειμένου να κατοπτεύσει τον χώρο γύρω από υποκατάστημα τραπέζης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.:

Αναβολή της δίκης στο Αυτόφωρο Αθηνών

Ο Τάσος Θεοφίλου οδηγήθηκε σήμερα λίγο πριν από τις 12.00 το μεσημέρι στο Αυτόφωρο (κτήριο 7) της Σχολής Ευελπίδων, προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατηγορία (επιπρόσθετη) της αντίστασης κατά της Αρχής κατά τη σύλληψή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακολουθήστε το video από τη μεταγωγή του Τ. Θεοφίλου στο Αυτόφωρο:

Έπειτα από δικό του αίτημα, η δίκη του Τάσου Θεοφίλου αναβλήθηκε για τις 22 Αυγούστου, γιατί δεν είχε συνήγορο υπεράσπισης, ζητώντας μάλιστα από τους δημοσιογράφους να τον φέρουν σε επαφή με τον δικηγόρο Σπύρο Φυτράκη, ο οποίος ανέλαβε την υπεράσπισή του.

Ο Τ. Θεοφίλου μετά την απολογία του στον 10ο ειδικό εφέτη ανακριτή, ο οποίος έχει αναλάβει το ανακριτικό έργο για την υπόθεση των Πυρήνων της Φωτιάς, όπως προβλέπει ο ειδικός νόμος για ζητήματα ένοπλης βίας, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη.

Παρακολουθήστε όσα δήλωσε στο zougla radio ο κ. Φυτράκης:

Παρακολουθήστε video από την έξοδο του Τ. Θεοφίλου από το Αυτόφωρο: 

Στο μικροσκόπιο οι διασυνδέσεις του Τάσου Θεοφίλου
 
Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής επιδιώκουν να συσχετίσουν τις διασυνδέσεις του Τάσου Θεοφίλου με τους αλλεπάλληλους κύκλους που συγκροτούν οι ομάδες ένοπλης βίας που επιχειρούν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ), οι αξιωματικοί που έχουν επιφορτιστεί με την έρευνα αυτή διαθέτουν στοιχεία τα οποία αυτήν την ώρα αντιπαραβάλλονται.

Το πρώτο ερώτημα που τίθεται σχετίζεται με τον συγκεκριμένο ρόλο του Τάσου Θεοφίλου σε αυτό το παζλ του κόσμου της ένοπλης βίας στην Ελλάδα τόσο όσον αφορά στον κύκλο επαφών του στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Το ζήτημα που ερευνάται είναι το κατά πόσο ο ρόλος του ήταν περιφερειακός όσον αφορά στους Πυρήνες της Φωτιάς, δηλαδή ρόλος επιχειρησιακής υποστήριξης (γιάφκα Αγρινίου), ή περισσότερο κεντρικός αλλά και διαμεσολαβητικός. Ρόλος, δηλαδή, που συνίσταται στη διαχείριση των σχέσεων μεταξύ διαφορετικών ομάδων δράσης.

Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει όλα τα πιθανά σενάρια, βασιζόμενη σε παλιότερα ευρήματα αλλά και στις νέες συγκυρίες (εξαφάνιση του Νίκου Μαζιώτη). Διερευνάται το ενδεχόμενο ο Τάσος Θεοφίλου να αποτελεί συνδετικό κρίκο μεταξύ των Πυρήνων της Φωτιάς και των Επαναστατικών Πυρήνων, αλλά αντιμετωπίζεται και το σενάριο το ίδιο πρόσωπο να έχει σχέσεις και με τον ιδιαίτερο κύκλο της Σέκτας Επαναστατών. Όλα τα παραπάνω διερευνώνται ως εκδοχές.

Πάντως, κατά τη διάρκεια της Κυριακής 19 Αυγούστου, η αστυνομία προέβη σε στοχευμένες εφόδους σε σπίτια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Στην πρωτεύουσα διεξήχθη ειδική επιχείρηση σε συγκεκριμένη συνοικία, με στόχο τον εντοπισμό νέων στοιχείων, όπλων αλλά και προσώπων που ήταν σε επαφή τα δύο τελευταία χρόνια με τον Τάσο Θεοφίλου. Οι «επαφές» αυτές έχουν διαπιστωμένα εντοπιστεί στην Καλλιθέα και στον ευρύτερο χώρο των Εξαρχείων στην Αθήνα αλλά και τη Θεσσαλονίκη.

Ο Τάσος Θεοφίλου, του οποίου η εμπλοκή στον κύκλο της οργάνωσης Πυρήνες της Φωτιάς χρονολογείται από τον Δεκέμβριο του 2010 και την έρευνα στη γιάφκα του Αγρινίου (ανιχνεύτηκε εκεί γενετικό του υλικό) παρακολουθείται έκτοτε από την Αντιτρομοκρατική, αν όχι σε διαρκή βάση, τουλάχιστον σε διάφορους χρονικούς κύκλους, όπως επισημαίνουν αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Τάσος Θεοφίλου άλλαξε εμφάνιση όταν έφθασε στην Αθήνα γύρω στις αρχές Αυγούστου. Κούρεψε τα μαλλιά του κ.λπ.. Η Αντιτρομοκρατική τον εντόπισε εκ νέου στις 14 Αυγούστου στην περιοχή του Κεραμεικού, όπου και διέμενε. Τέθηκε υπό παρακολούθηση για να συλληφθεί τελικά το Σάββατο που μας πέρασε.

Το επίσημο υλικό που δημοσιοποίησε η ΕΛ.ΑΣ.

Νωρίς το βράδυ της Κυριακής, η αστυνομία δημοσιοποίησε μέσω Διαδικτύου ογκώδες φωτογραφικό υλικό, όπου εμφανίζεται ο Τάσος Θεοφίλου σε διάφορες στιγμές (κουρεμένος, με μαλλιά, με γυαλιά κ.λπ.). Η ΕΛ.ΑΣ. δημοσιοποίησε και 17 φωτογραφίες (print screen) από το εσωτερικό του τραπεζικού υποκαταστήματος στη Νάουσα Πάρου κατά τη διάρκεια της ληστείας. Στις φωτογραφίες αυτές υποδεικνύεται με κόκκινα βελάκια ο Τάσος Θεοφίλου ( με το πλατύγυρο καπέλο), ο οποίος ήταν μεταμφιεσμένος.

  

                                   

   

              

             


 

Διαβάστε επίσης: Στο μικροσκόπιο οι διασυνδέσεις του Τάσου Θεοφίλου
                            Ευρείας κλίμακας έρευνες για γιάφκες και όπλα
                           Κρατά το στόμα του κλειστό
                           Στον Εισαγγελέα ο Τάσος Θεοφίλου
 
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης